ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση στις αιτήσεις πρόσληψης μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ

παράταση-στις-αιτήσεις-πρόσληψης-μόν-185206

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας για να εξυπηρετηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όλοι οι ενδιαφερόμενοι

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις προσλήψεις των 940 μόνιμων γιατρών για το ΕΣΥ, μεταξύ των οποίων και 14 στο Νοσοκομείο Βόλου, έδωσε τελικώς το υπουργείο Υγείας.

Η αρχική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έληγε στις 28 Φεβρουαρίου, ωστόσο επειδή παρατηρήθηκαν αρκετά τεχνικά προβλήματα στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες γιατροί που επιχειρούσαν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους να μην το κατορθώνουν έπειτα από ώρες προσπαθειών, κρίθηκε απαραίτητο να δοθεί παράταση μέχρι την Τρίτη 3 Μαρτίου.

«Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όλες τις θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ που προκηρύχθηκαν σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ. Γ4α/Γ.Π.8252/7-2-2020 έγκριση προκήρυξης του υφυπουργού Υγείας, η οποία λήγει στις 28-2-2020 και ώρα 12:00, παρατείνεται έως την Τρίτη 3-3-2020 και ώρα 23:59, λόγω τεχνικών προβλημάτων της ηλεκτρονικής εφαρμογής υποβολής αιτήσεων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στο Νοσοκομείο Βόλου οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί ανά ειδικότητα είναι οι εξής: Εσωτερική παθολογία 3 θέσεις, Καρδιολογία 1 θέση, Ακτινολογία 1 θέση, Χειρουργική 1 θέση, Αναισθησιολογία 2 θέσεις, Παιδιατρική 2 θέσεις, Αιματολογία 1 θέση, Νεφρολογία 1 θέση, Μαιευτική – Γυναικολογία 1 θέση και Ουρολογία 1 θέση.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε εφαρμογή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ, γεγονός που αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες. Σύμφωνα μάλιστα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι προσλήψεις θα γίνουν εντός 5 μηνών και όχι σε 1,5 με 2 χρόνια όσο διαρκούσε μέχρι σήμερα η διαδικασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου