ΤΟΠΙΚΑ

Ο κορονοϊός χτύπησε τα ταξίδια των Βολιωτών

ο-κορονοϊός-χτύπησε-τα-ταξίδια-των-βολ-185272

Η συντριπτική πλειονότητα των Βολιωτών επιλέγει εγχώριους προορισμούς για το τριήμερο

Τα πάνω – κάτω έχουν έρθει στις ταξιδιωτικές εξορμήσεις στο εξωτερικό, με τη φρενίτιδα του κορονοϊού να στρέφει το ενδιαφέρον των Βολιωτών στους εγχώριους προορισμούς, μειώνοντας δραματικά τις εξορμήσεις στο εξωτερικό. Ο παγκόσμιος συναγερμός, που έχει σημάνει λόγω της πανδημίας, έχει αλλάξει, προς στιγμή, τον ταξιδιωτικό χάρτη, περιορίζοντας σημαντικά τις μετακινήσεις σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Χώρες που βρίσκονται στο μάτι του «κυκλώνα» όπως η Ιταλία, συγκεντρώνουν μηδενικό ενδιαφέρον, με Βολιώτες που είχαν αρχικά προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην γειτονική χώρα ή σε άλλους προορισμούς μέσω Ιταλίας, να αλλάζουν το πλάνο, εξαιτίας των διαρκώς αυξανόμενων κρουσμάτων του νέου ιού.

Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ταξιδιών, εκφράζουν την ανησυχία τους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενώ υπογραμμίζουν ότι η παγκόσμια διάσταση που έχει λάβει το φαινόμενο, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του κόσμου και αποτυπώνεται στη διάθεση να ταξιδέψει σε ελληνικούς προορισμούς ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

«Οι Απόκριες έχουν χαμηλή ζήτηση και το είδαμε ευθύς εξαρχής. Δεν «κινούνται» εύκολα οι εκδρομές του εξωτερικού, σχεδόν καθόλου θα έλεγα» υπογραμμίζει η Ευαγγελία Κορωναίου, ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου. Το ενδιαφέρον όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν, στρέφεται σε παραδοσιακούς προορισμούς όπως η Πάτρα, η Ξάνθη και η Νάουσα. Ορισμένοι θα ταξιδέψουν προς Βελιγράδι και Κωνσταντινούπολη, αλλά σε γενικές γραμμές είναι μικρή η ζήτηση για το εξωτερικό» είπε.

Τα νέα δεδομένα που διαγράφονται, αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό στην πανδημία που έχει σημάνει παγκόσμιο «συναγερμό», με την κ. Κορωναίου να υπογραμμίζει ότι «ο κόσμος φοβάται. Βλέπουμε να κυκλοφορούν ακόμη και εδώ με μάσκες είτε γιατί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, είτε γιατί φοβούνται. Ο κόσμος είναι μαζεμένος», τόνισε.

Η εικόνα είναι λίγο ως πολύ η ίδια για τον κλάδο των ταξιδιών, ενώ όπως αναφέρει η Βίκυ Λιγνού, υπάλληλος τουριστικού γραφείου, «φοβούνται γενικώς να μετακινηθούν από τον Βόλο, ειδικά άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. Οι περισσότεροι κινούνται μέσα στην Ελλάδα, και λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, δεν θέλουν να βγουν προς τα έξω. Η ζήτηση έχει μειωθεί για τις Απόκριες και όπως αναφέρουν πολλοί, φοβούνται να μετακινηθούν λόγω του ιού».

Κοινή θέση των επαγγελματιών είναι ότι ο θόρυβος που έχει προκληθεί, ευθύνεται για την μικρή ζήτηση που παρατηρείται στις εκδρομές του εξωτερικού, με εξαίρεση, ίσως, τις βαλκανικές χώρες, «αλλά δεν γνωρίζουμε τι αντίκτυπο θα έχει στις επόμενες αναχωρήσεις του Μαρτίου και του Πάσχα» είπε η κ. Λιγνού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου