ΤΟΠΙΚΑ

Σε ετοιμότητα το πρώην ΠΕΔΥ Βόλου για τον κορονοϊό

σε-ετοιμότητα-το-πρώην-πεδυ-βόλου-για-τ-185372

Ειδικό ιατρείο διαμορφώθηκε στο πρώην ΠΕΔΥ για να απομονωθούν ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού – Ενίσχυση του προσωπικού της υγειονομικής μονάδας ζητούν οι γιατροί

Μετά το Νοσοκομείο Βόλου, ειδικό ιατρείο διαμορφώθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου στην οδό Παπαδιαμάντη που στεγάζονται οι υγειονομικές υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Βόλου (πρώην ιατρεία ΠΕΔΥ και ΙΚΑ), προκειμένου να υποδεχτεί εφόσον προκύψει ανάγκη πιθανό ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό. Το προσωπικό έχει ενημερωθεί για τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και για τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθηθούν με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα.

Αίτημα για επιπλέον στελέχωση

Στο μεταξύ μόλις πριν από λίγες μέρες ο κ. Μπακούλας με τη συνδικαλιστική ιδιότητα του γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του πρώην ΠΕΔΥ σε συνάντηση που έγινε με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη είχε την ευκαιρία να θέσει θέμα ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Βόλου με επιπλέον ιατρικό προσωπικό ώστε η λειτουργία των ιατρείων και των εργαστηρίων να είναι εξασφαλισμένη και να μη δημιουργούνται προσκόμματα.

«Ζητήσαμε την παράταση της θητείας των επικουρικών ιατρών, μέχρι να προκηρυχθούν θέσεις, καθώς επίσης να σταματήσουν οι μετακινήσεις ιατρών στις ΤΟΜΥ» τόνισε ο γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών ΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ Γιώργος Μπακούλας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των γιατρών του πρώην ΠΕΔΥ τόνισαν επίσης ότι θα πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα ώστε να μη διαταράσσεται η λειτουργία των πρωτοβάθμιων υγειονομικών μονάδων υγείας, όταν γιατροί που υπηρετούν σ’ αυτές μετακινούνται και στα νοσοκομεία για να καλύψουν ανάγκες και του ΕΣΥ.

Οσον αφορά στους οικογενειακούς γιατρούς επισημάνθηκε πως η κατεύθυνση θα πρέπει να είναι να γίνουν συμβάσεις με ελευθεροεπαγγελματίες και παράλληλα να επανεργοποιηθούν οι συμβάσεις με παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους, που διακόπηκε η σύμβασή τους γιατί δεν δέχτηκαν να γίνουν οικογενειακοί γιατροί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου