ΤΟΠΙΚΑ

Οργανωμένο αμαξοστάσιο στο Ανήλιο

οργανωμένο-αμαξοστάσιο-στο-ανήλιο-411116

Οργανωμένο αμαξοστάσιο θέλει να φτιάξει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, προκειμένου να φυλάσσονται εκεί τα 35 και πλέον οχήματα που έχουν περάσει στην αρμοδιότητά του και τα οποία χρησιμοποιούνται για διάφορες δραστηριότητες, όπως είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων. Πρωταρχικός στόχος, εκτός της φύλαξης, είναι και η εξοικονόμηση χιλιάδων ευρώ που δαπανούνται για τη συντήρησή τους.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει έντονα τη Δημοτική Αρχή, αφού τα έξοδα για τη φύλαξη των οχημάτων, σήμερα τα μισά σταθμεύουν στην Ζαγορά σε δημοτικό χώρο ενώ τα υπόλοιπα στον Άγιο Δημήτριο όπου το ενοίκιο είναι 1.500 ευρώ το μήνα, αλλά και για τη συντήρηση τους είναι δυσβάσταχτα.

Γι’ αυτό το λόγο πρόθεση της Δημοτικής Αρχής ήταν να βρει ένα χώρο, στον οποίο θα φυλάσσονται όλα τα οχήματα αλλά και θα υπάρχουν μηχανικοί του Δήμου που θα κάνουν την συντήρηση και επισκευή των οχημάτων και δεν θα στέλνονται στα συνεργεία. «Τώρα δεν μπορούμε να ελέγξουμε τίποτα. Μας παίρνουν πολλά ή όχι, είναι δεν είναι ακριβά τα ανταλλακτικά. Με το αμαξοστάσιο θα τα ελέγχουμε όλα εμείς. Ο Δήμος δεν αντέχει να χάνει κάθε μήνα χιλιάδες ευρώ για τα οχήματα», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Γιώργος Αντώνογλου.

Από το Δήμο επιλέχθηκε ένας χώρος στην περιοχή Ανηλίου 10 στρεμμάτων, βρίσκεται ουσιαστικά στην μέση του Δήμου, ωστόσο το οικόπεδο ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο και ο Δήμαρχος σε συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό κ. Σπηλιώπουλο κατέθεσε σχετικό αίτημα για παραχώρηση του οικοπέδου, αίτημα που σύμφωνα με τον κ. Αντώνογλου είχε θετική ανταπόκριση. «Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε πως θα μας βοηθήσει. Μέχρις ότου γίνουν οι διαδικασίες ωστόσο θα μεταφέρουμε τα οχήματα από τον Άγιο Δημήτριο σε άλλη ιδιόκτητη εγκατάσταση για να γλιτώσουμε το ενοίκιο. Το πού δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμα», ξεκαθαρίζει ο κ. Αντώνογλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου