ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Μαραβέγιας: Πρότυπο ΚΕΚ ΑμεΑ θα δημιουργηθεί στην πρώην «Βαμβακουργία»

κ-μαραβέγιας-πρότυπο-κεκ-αμεα-θα-δημιο-186418

Τη δημιουργία Πρότυπου ΚΕΚ ΑμεΑ στον Βόλο εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απαντώντας σήμερα στην Βουλή σε ερώτηση για τα προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων ΑμεΑ, που υπογράφει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας από κοινού με άλλους δώδεκα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως, ειδικότερα, ανέφερε ο κ. Βρούτσης, «σύμφωνα με το σχέδιο ανάπτυξης του Συγκροτήματος «Βαμβακουργία» στη Νέα Ιωνία, σ’ ένα νέο κτίριο εμβαδού 1.200 τ.μ., με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα ιδρυθεί Πρότυπο ΚΕΚ ΑΜΕΑ που θα περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και Πολυεργαστήρια μαθητείας/κατάρτισης σε αντικείμενα υπερτοπικού ενδιαφέροντος. Επίσης, έχει προβλεφθεί η δημιουργία 20 περίπου κατοικιών, οι οποίες θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να μπορούν να φιλοξενούν εκπαιδευόμενους ΑΜΕΑ του ΚΕΚ και επιπλέον 10 περίπου κατοικιών, οι οποίες θα διαμορφωθούν ώστε να υποστηρίζουν το πρόγραμμα Ελεύθερης/Αυτόνομης Διαβίωσης ΑΜΕΑ».

Σχολιάζοντας την εξαγγελία του Υπουργού Εργασίας, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που θα συμβάλει στην ενίσχυση του κοινωνικού «προσώπου» της Μαγνησίας με πιο ισχυρές δομές κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση για το ΚΕΚ ΑμεΑ στον Βόλο έγινε από τον κ. Βρούτση κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση των βουλευτών κ.κ. Π. Μαντά, Γ. Αμυρά, Α. Μπαρτζώκα, Χ. Δερμεντζόπουλου, Θ. Χειμάρα, Κ. Μαραβέγια, Ξ. Μπαραλιάκο, Μ. Ε. Σούκουλη- Βιλιάλη, Σ. Τσιλιγγίρη, Α. Νικολακόπουλου, Ι. Παππά, Β. Βασιλειάδη και Α. Λιούτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου