ΤΟΠΙΚΑ

Σεμινάριο για αδειούχους ηλεκτρολόγους

σεμινάριο-για-αδειούχους-ηλεκτρολόγ-186954

Παρουσίαση – σεμινάριο με θέμα «Τροποποιήσεις στη Νέα ΥΔΕ (Ηλεκτρολογικό Σχέδιο)» πραγματοποίησε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας.

Την παρουσίαση έκανε ο κ. Δεληγιάννης Νικόλαος, ο οποίος εξήγησε αναλυτικά τις νέες διατάξεις, τις τροποποιήσεις στην ΥΔΕ και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των παρευρισκομένων. Η προσέλευση των μελών ήταν μεγάλη, καθώς το θέμα χρήζει απόλυτης προσοχής και αφορά όχι μόνο στους αδειούχους ηλεκτρολόγους αλλά κατ’ επέκταση το καταναλωτικό κοινό, αφού τα ηλεκτρολογικά σχέδια εκπονούνται για κάθε εγκατάσταση (οικιακή, επαγγελματική κτλ).

Πέραν των τροποποιήσεων των εντύπων ΥΔΕ (Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη), Έκθεση Παράδοσης και Πρωτοκόλλου Ελέγχου, θεσμοθετείται ένα νέο έντυπο, το «Έντυπο περί Προαιρετικής Εγκατάστασης ΔΔΡ με διαφορικό ρεύμα λειτουργίας που δεν υπερβαίνει τα 30mA (ΕΠΕΔΔΡ)», το οποίο αποτέλεσε πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων.

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας ενημέρωσε εγκαίρως τα μέλη του, καθώς η παρακολούθηση των εξελίξεων του κλάδου και η ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου είναι βασικό μέλημα.

Από τη Διοίκηση του Συνδέσμου επισημαίνεται προς το καταναλωτικό κοινό, στους πολίτες, να συνεργάζονται μόνο με αδειούχους πιστοποιημένους ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες. Επιπλέον, να ζητούν την επίδειξη της επαγγελματικής άδειας, καθώς μόνο οι αδειούχοι Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάτες μπορούν με ασφάλεια να εκτελέσουν κάθε ηλεκτρολογική εργασία και να εκπονήσουν το αντίστοιχο ηλεκτρολογικό σχέδιο.

Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν ποιοί είναι οι αδειούχοι Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάτες στη σελίδα του ΣΕΗΜ και καθημερινά σε δημοσίευση στον τοπικό Τύπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου