ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση Μουλά κατά Σούρλα για ψευδορκία σε δίκη

μήνυση-μουλά-κατά-σούρλα-για-ψευδορκί-187783

Συνέχεια στην κόντρα για δηλώσεις του πρώην υπουργού το καλοκαίρι του 2016

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς μετά την απόφαση αθώωσής του για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, για το οποίο κατηγορήθηκε μετά από μήνυση του πρώην υπουργού Γιώργου Σούρλα.

Ο κ. Μουλάς κατέθεσε μήνυση κατά του Γ. Σούρλα για ψευδορκία μάρτυρα σχετικά με τα όσα κατέθεσε ο τελευταίος στη δίκη του στις 20 Νοεμβρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

«Το μόνο στο οποίο αναφέρθηκα ήταν στο άγαλμα του Κένταυρου Χείρωνα που ήταν στην Αγριά και βρίσκεται σε μία αποθήκη και αυτό που ανέφερα ήταν ότι πρέπει πάντα να εκλέγονται άνθρωποι με καθαρά χέρια και καθαρό μέτωπο», είχε καταθέσει τότε ο κ. Σούρλας για τις δηλώσεις που είχε κάνει την προηγούμενη εκδήλωσης παρουσίασης βιβλίου του το καλοκαίρι του 2016, δηλώνοντας ότι δεν είχε καταφερθεί ποτέ εναντίον της δημοτικής αρχής.

Μετά τη μήνυση Σούρλα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου είχε δικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση και το δικαστήριο τον αθώωσε, όμως τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της εξύβρισης και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου