ΤΟΠΙΚΑ

Εργο Βολιώτισσας στη μεγάλη οθόνη

εργο-βολιώτισσας-στη-μεγάλη-οθόνη-187896

Σειρά ντοκιμαντέρ το βραβευμένο βιβλίο της Λένας Διβάνη «Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας», που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στον Βόλο

Διεθνής και πολυβραβευμένη η Βολιώτισσα Λένα Διβάνη, καθηγήτρια Ιστορίας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκαλεί αίσθηση με το καινούργιο της βιβλίο, που έγινε σειρά εννέα ντοκιμαντέρ, που προβάλλονται από την πλατφόρμα της Cosmote History και σημειώνουν τεράστια επιτυχία. Μετά το βιβλίο της «Οι γυναίκες της ζωής της» που γυρίστηκε σε ταινία και το «Πεινασμένο στόμα» που έπεται, η Βολιώτισσα συγγραφέας επιχειρεί μια μεγάλη τομή στην προσέγγιση της νεότερης ιστορίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η διακεκριμένη Βολιώτισσα πανεπιστημιακός και συγγραφέας μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου της «Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας» που αποτέλεσε την αφετηρία για τη δημιουργία του.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο κτίριο Ματσάγγου, με πλήθος Βολιωτών να υποδέχεται με θέρμη τη συγγραφέα που αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τα ελληνικά γράμματα.

Στις σελίδες του βιβλίου που έγινε ντοκιμαντέρ αναδύονται θρυλικά πρόσωπα που έγραψαν ιστορία και είναι οι Γεώργιος Παπανδρέου και Κυβέλη, βασιλιάς Παύλος και Φρειδερίκη, Νίκος Μπελογιάννης και Ελλη Παππά, Ελευθέριος Βενιζέλος και Ελενα, Ιωνας Δραγούμης, Πηνελόπη Δέλτα και Μαρίκα Κοτοπούλη, Χαρίλαος και Σοφία Τρικούπη, Οθωνας και Αμαλία, Μαντώ Μαυρογένους και Δημήτριος Υψηλάντης, Ιωάννης Καποδίστριας και Ρωξάνδρα Στούρτζα.

Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ ανέλαβαν η Κατερίνα Ευαγγελάκου και η Μίρνα Τσάπα, παρουσιάζοντας με μια σύγχρονη, καινοτόμα οπτική πρόσωπα και ιστορικά γεγονότα, με τη Λένα Διβάνη να τα αφηγείται σε παιδιά.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο βιβλίο ανέφερε ότι «δείχνει μια άλλη διάσταση των προσώπων της ιστορίας. Πρώτα απ’ όλα ζωντανεύει η ιστορία και ξαφνικά οι πρωταγωνιστές γίνονται κανονικά πρόσωπα, προκειμένου ο θεατής να αντιληφθεί το πλαίσιο της εποχής και όσα συνέβησαν», υπογράμμισε.

Η Βολιώτισσα καθηγήτρια Πανεπιστημίου με τις πολυάριθμες διακρίσεις, που είδε το βιβλίο της να αναδεικνύεται πρώτο στις επιλογές κοινού από το Athens Voice στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας, επισήμανε ότι «μου δίνει μεγάλη χαρά η ανταπόκριση του κόσμου, γιατί όταν γράφουμε, απευθυνόμαστε στο κοινό και θέλουμε να μας ακούει όσο το δυνατόν περισσότερο ο κόσμος» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου