ΤΟΠΙΚΑ

Στο επίκεντρο διατροφή και υγεία σε επιστημονική ημερίδα στον Βόλο

στο-επίκεντρο-διατροφή-και-υγεία-σε-επ-187985

Με στόχο την ενημέρωση από καταξιωμένους επιστήμονες και ειδικούς για τις ιδιαιτερότητες της διατροφής και τη σύνδεση διατροφής και ποιότητας ζωής, ο Βόλος το ερχόμενο Σάββατο 29 Φεβρουαρίου θα φιλοξενήσει στο ξενοδοχείο Ξενία πολύ σημαντική επιστημονική ημερίδα με θέμα «Διατροφή και υγεία».

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 14.00. Διοργανώνεται από το Εργαστήριο Κλινικής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, με την υποστήριξη του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και χορηγό την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν γνωστοί επιστήμονες, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βάσω Κυριαζή.

Μέσα από τις παρεμβάσεις τους οι ομιλητές θα προσεγγίσουν όλες τις πτυχές που αφορούν στο θέμα της σωστής διατροφής, θα παρουσιάσουν στοιχεία ερευνών, ενώ επίσης θα αναφερθούν σε στρατηγικές που μπορούν να διασφαλίσουν μέσα από τη διατροφή την υγεία.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει αναλάβει η ίδια η διευθύντρια του Εργαστηρίου Κλινικής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας Dr. Mαριάννα Διομήδους, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, η οποία θα είναι βασική ομιλήτρια. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν με ομιλία της Μαριάννας Διομήδους MD, RN, MSc, MPH, PhD αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας, Σχολή Επιστημών Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία θα αναφερθεί στο θέμα «Διατροφή, παχυσαρκία και ποιότητα ζωής».

Θα ακολουθήσουν οι εξής ομιλητές: Ο Κων. Χαρδαλιάς, RN, MSc & PhD© Δημόσιας Υγείας & Πολιτικής Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Αναδυόμενες Ασθένειες λόγω Κακής ή Ελλειμματικής Διατροφής στους Επαγγελματίες Υγείας και στον Γενικό Πληθυσμό συγκριτικά», η Μαριάννα Ισαακίδου RN, MSc & PhD© Κλινικής Επιδημιολογία, Τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών που θα αναπτύξει το θέμα «Παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή των εφήβων και των ατόμων προσχολικής ηλικίας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και Διεθνώς και σχετική Καθοδήγηση των Γονέων», η Ανδριάννα Μαγδαληνού RN, MSc & PhD© Πληροφορική Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Τι Σημαίνει Σωστή Διατροφή στην Ανακουφιστική Φροντίδα στο Τέλος της Ζωής», η Ελένη Θεοδοσοπούλου Καθηγήτρια Χειρουργικής Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ με το θέμα «Συμπληρώματα Διατροφής στο γενικό πληθυσμό και σε καρκινοπαθείς».

Επόμενος ομιλητής θα είναι ο Στυλιανός Κατσαραγάκης RN, MSc & PhD©, επίκουρος καθηγητής Ανακουφιστικής Φροντίδας με θέμα «Διατροφικές Ανάγκες Ασθενών με Καρκίνο», θα συνεχίσει ο Νικόλαος Φώτος RN, MSc, PhD, επίκουρος καθηγητής Παθολογικής Νοσηλευτικής μιλώντας για το θέμα «Διαταραχές Θρέψης, Συσχέτιση με Ψυχολογικά Θέματα και Κοινωνική Κατάσταση» και τέλος ο Ζήμερας Στυλιανός, επίκουρος καθηγητής Στατιστικής & Βιοστατιστικής Ανάλυσης, Τμήμα Στατιστικής Ανάλυσης & Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο οποίος θα αναπτύξει την ενότητα που αφορά στη «Μεσογειακή & Μοναστική Διατροφή».

Υπογραμμίζεται πως στην έναρξη της ημερίδας αναμένεται να διανεμηθεί στο ακροατήριο έντυπο υλικό το οποίο θα αναφέρεται στη σημασία της μεσογειακής διατροφής, ενώ επίσης υπάρχουν χρήσιμες συμβουλές σωματικής άσκησης και κίνησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου