ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώνονται οι εκπτώσεις στην εμπορική αγορά του Βόλου

ολοκληρώνονται-οι-εκπτώσεις-στην-εμπ-188011

Διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων απέμεινε για την ολοκλήρωση των εκπτώσεων στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Πλέον τα καταστήματα κάνουν προσφορές με ποσοστά άνω του 50%. Ο χρόνος που απομένει για το τέλος των εκπτώσεων εκπνέει.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας προσδοκά στο διάστημα των δέκα ημερών που απομένει να αντιστραφεί η εικόνα που υπάρχει στην αγορά και οι πολίτες να εκμεταλλευτούν τις προσφορές και να ικανοποιήσουν τις καταναλωτικές τους ανάγκες.

Δυστυχώς, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος, μέχρι σήμερα οι εκπτώσεις δεν είχαν την αναμενόμενη κίνηση στα καταστήματα.

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από όλες ανεξαιρέτως τις εμπορικές αγορές ανά την Ελλάδα είναι αρνητικά. Υπάρχει χαμηλή ρευστότητα και μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον σε όλες τις εκφάνσεις του εμπορίου, ακόμη και στο ηλεκτρονικό εμπόριο», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Η κίνηση στην αγορά προκαλεί διάχυτο προβληματισμό. «Δεν γνωρίζουμε που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση», προσθέτει ακόμη. Ακριβής εικόνα για την κίνηση και τις αγορές προς στιγμήν δεν μπορεί να υπάρχει, όμως θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχει πτώση.

«Η αγορά δουλεύει μόνο το πρωί και το απόγευμα νεκρώνει. Από το Σεπτέμβριο και μετά η κατάσταση χειροτερεύει κάθε μήνα», περιγράφει ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι η εμπορική αγορά δεν κινήθηκε ικανοποιητικά ούτε στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ερευνα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στις παραδοσιακές αγορές των αστυνομικών κέντρων και του Βόλου έδειξε ότι ο τζίρος κινήθηκε για το 49% των επιχειρήσεων σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτόν του 2018.

Ο κλάδος που επλήγη περισσότερο είναι η ένδυση/υπόδηση και κυρίως το άλλο λιανικό (βιβλία, αθλητικός εξοπλισμός, παιχνίδια, καλλυντικά, άνθη-φυτά κλπ), ενώ αυτός των τροφίμων – ποτών είχε σχετικά τις μικρότερες απώλειες με τα σούπερ μάρκετ να καταγράφουν μικρή αύξηση (1,5%).

Το γεγονός αυτό καλλιέργησε προσδοκίες ότι το καταναλωτικό κοινό θα ικανοποιήσει τις αγορές του κατά την περίοδο των εκπτώσεων που ξεκίνησαν στις 13 Ιανουαρίου με ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές. Ωστόσο η αγορά φαίνεται να δυσκολεύεται να ανακάμψει παρά το γεγονός ότι διέρχεται την έκτη εβδομάδα των προσφορών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου