ΤΟΠΙΚΑ

Τους ναυαγοσωστικούς πύργους του εξοπλίζει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

τους-ναυαγοσωστικούς-πύργους-του-εξο-188102

Δαπάνη 104.067 ευρώ εγκρίθηκε για τη φύλαξη των παραλιών

Τους ναυαγοσωστικούς πύργους του εξοπλίζει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Ο προγραμματισμός ξεκινά νωρίς προκειμένου οι ναυαγοσώστες να μπορούν να βρίσκονται στα βάθρα τους από την πρώτη ημέρα της νέας κολυμβητικής περιόδου χωρίς να κινδυνεύει ο Δήμος με την επιβολή προστίμου για αφύλακτες ακτές από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Ηδη στον προϋπολογισμό του 2020 υπάρχει εγγεγραμμένη δαπάνη ύψους 104.067 ευρώ για την πρόσληψη ναυαγοσωστών.

Ο Δήμος θα προχωρήσει σε καθαρισμό και διάστρωση των παραλιών τις φερτές ύλες, θα φροντίσει για το στήσιμο των ναυαγοσωστικών πύργων και θα κάνει εκ νέου οριοθέτηση των παραλιών. Σημειώνεται ότι στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, ως πολυσύχναστες παραλίες για τις οποίες υπάρχει η υποχρέωση εγκατάστασης ναυαγοσώστη έχουν χαρακτηριστεί έξι ακτές και συγκεκριμένα Χορευτό, Αη Γιάννης, Παπά Νερό, Πλάκα, Μυλοπόταμος και Αγιοι Σαράντα.

Οι ναυαγοσώστες θα ανεβαίνουν στα βάθρα και θα έχουν υπ’ ευθύνη τους τη φύλαξη των ακτών από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι η αλλαγή του προεδρικού διατάγματος έχει ανεβάσει το κόστος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών.

Στις αλλαγές του προεδρικού διατάγματος περιλαμβάνεται η επιμήκυνση της κολυμβητικής περιόδου από 1η Ιουνίου έως τέλος Σεπτεμβρίου και η υποχρέωση του Δήμου να έχει 5,5 μέτρων σκάφος εξοπλισμένο με απινιδωτή και με ξεχωριστό χειριστή και ναυαγοσώστη προκειμένου να περιπολεί στις ακτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου