ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφουν Βολιώτες μαθητές από την Ιταλία -Ιταλοί μαθητές βρίσκονται στον Βόλο

επιστρέφουν-βολιώτες-μαθητές-από-την-188763

Εντεκα μαθητές και δύο συνοδοί του καθηγητές Γυμνασίου του Βόλου βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ιταλία, σε εκπαιδευτική εκδρομή, ενώ χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την αναστολή των μαθητικών εκδρομών στη γειτονική χώρα για προληπτικούς λόγους, λόγω αυξημένων κρουσμάτων κοροναϊού.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας οι μαθητές και οι συνοδοί τους είναι ασφαλείς, η επικοινωνία μαζί τους είναι συνεχής και βρίσκονται στην κεντρική Ιταλία, εκτός δηλαδή των δεκατριών περιοχών που μπήκαν σε καραντίνα λόγω του κοροναϊού.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την επιστροφή των μαθητών και των δύο καθηγητών του γυμνασίου, οι οποίοι δεν κρίνεται αναγκαίο να μπουν σε καραντίνα.

Στο μεταξύ, πέντε μαθητές και δύο καθηγητές τους από Γυμνάσιο της Ιταλίας φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στον Βόλο, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες Βολιώτες μαθητές βρίσκονται σε χώρες του εξωτερικού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, στο οποίο συμμετέχουν και μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ιταλία.

Επιπλέον, σήμερα το πρωί υποβλήθηκε ερώτημα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προς το Υπουργείο Παιδείας μετά από ανησυχία που εκφράστηκε από γονείς μαθητών Λυκείου του Βόλου που επέστρεψαν από εκδρομή στην Ιταλία την περασμένη Παρασκευή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου