ΤΟΠΙΚΑ

Θωρακίζεται ο Παγασητικός με τρία νέα έργα της ΔΕΥΑΜΒ

θωρακίζεται-ο-παγασητικός-με-τρία-νέα-188787

Θωρακίζεται πλήρως ο Παγασητικός Κόλπος με τρία νέα έργα που ξεκινούν από τη ΔΕΥΑΜΒ την τρέχουσα εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου υπογράφονται συμβάσεις και εγκαθίστανται εργολάβοι για το έργο επέκτασης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων για την υποδοχή των λυμάτων της Αγριάς και της Ν. Αγχιάλου, προϋπολογισμού 12,6 εκατ. ευρώ, για το έργο της σύνδεσης του δικτύου αποχέτευσης Αγχιάλου με τον βιολογικό Βόλου, προϋπολογισμού 7,55 εκατ. ευρώ και για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την υποβοήθηση στην επίβλεψη του έργου επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού Βόλου.

Η κατασκευή αυτών των έργων, σε συνδυασμό με τα ήδη εκτελούμενα για το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην Ν. Αγχίαλο και τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Αγριάς και Αγ. Στεφάνου που έχουν ολοκληρωθεί και λειτουργούν, αποδίδει ένα πλήρες πλαίσιο προστασίας του Παγασητικού από τα αστικά λύματα και η συνολική ακτογραμμή του Δήμου Βόλου αποκτά νέες δυνατότητες ανάπτυξης.

Την εβδομάδα που πέρασε ο βιολογικός καθαρισμός δέχθηκε 283.000 κυβικά μέτρα λυμάτων και πραγματοποίησε άριστη επεξεργασία σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ.

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες γενικευμένης αντικατάστασης των σωληνώσεων στο αντλιοστάσιο ομογενοποίησης των ΕΕΛ, κατασκευής του 1998. Οι νέες σωληνώσεις είναι από ανοξείδωτο χάλυβα AISI 316.

70% πηγαίο νερό

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην οδό Τοπάλη από Δημητριάδος μέχρι Αργοναυτών, ώστε να ακολουθήσουν οι εργασίες του Δήμου για την μετατροπή της οδού σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.

Την εβδομάδα που πέρασε παρήχθησαν 294.000 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού, από τα οποία 205.000 κυβικά μέτρα ήταν πηγαίο νερό ή το 70% της συνολικής ποσότητας. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ αντιμετώπισαν 42 βλάβες του δικτύου ύδρευσης.

65 νέες συνδέσεις ύδρευσης και 170 αποχέτευσης

Κατά το τελευταίο δίμηνο, πραγματοποιήθηκαν 65 νέες συνδέσεις ύδρευσης και 170 νέες συνδέσεις αποχέτευσης, που αφορούν στα νέα δίκτυα Αγριάς και Ιωλκού. Από τις 3/3/2020 μπορούν να υποβάλουν αιτήματα σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και οι κάτοικοι του Αγ. Στεφάνου.

Τέλος, συνεδρίασε η Επιτροπή Καταναλωτών και εξέτασε με ευνοϊκό τρόπο 198 αιτήματα πολιτών. Η πλειοψηφία των αιτημάτων αφορά σε αιτήματα μείωσης λογαριασμών λόγω διαρροής του εσωτερικού δικτύου των καταναλωτών.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ θα συνεδριάσει αύριο, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στη μία το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου