ΤΟΠΙΚΑ

Τελειώνει ο «Γολγοθάς» για το λεωφορείο του ΕΕΕΕΚ Βόλου

τελειώνει-ο-γολγοθάς-για-το-λεωφορε-189388

Από Δευτέρα ο φάκελος κατατίθεται στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών για να εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας

Τελειώνει, όπως όλα δείχνουν, ο «Γολγοθάς» του Συλλόγου Γονέων Μαθητών με Αναπηρία για την εξασφάλιση άδειας κυκλοφορίας στο λεωφορείο που κατάφεραν να αγοράσουν μέσα από δωρεές για την μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο τους, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου αλλά και στις δραστηριότητες που παρακολουθούν εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Το λεωφορείο που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον αγιασμό της σχολικής χρονιάς παραμένει στις αποθήκες του Οργανισμού Λιμένος Βόλου σε αχρηστία καθώς έως και σήμερα δεν έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας.

Επιχειρήθηκε να βγει άδεια κυκλοφορίας στη Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, παρουσιάστηκε ωστόσο πρόβλημα με το όνομα στο οποίο θα εκδίδονταν η άδεια κυκλοφορίας. Ο Σύλλογος Γονέων δεν μπορούσε και η άδεια έπρεπε να βγει στο όνομα της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου. Ωστόσο δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο κάτι που επίσης ξεπεράστηκε με υπουργική απόφαση.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γονέων έπρεπε να βγάλει απόφαση παραχώρησης της δωρεάς στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου και η επιτροπή αντίστοιχα να κάνει αποδοχή της δωρεάς που έπρεπε να κατοχυρωθεί με συμβολαιογραφική πράξη. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνει εκτίμηση από την Εφορία! Και αυτό ξεπεράστηκε αν και με χρονοκαθυστέρηση και βγήκε φόρος 450 ευρώ τα οποία θα αναλάβει να πληρώσει η σχολική επιτροπή.

Χθες με απόφασή του ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, Νίκος Ντίτορας υπέγραψε απόφαση για τη νομιμότητα της αποδοχής δωρεάς από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, μετά την κατάθεση του φακέλου στις 14 Φεβρουαρίου. Ο κ. Ντίτορας που ήταν ενήμερος για την ταλαιπωρία του Συλλόγου φρόντισε άμεσα να εξετάσει τις αποφάσεις του δήμου και να εγκρίνει τη νομιμότητά τους προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω χρονικές καθυστερήσεις. Την ερχόμενη Δευτέρα ο κ. Ντίτορας θα υπογράψει και την απόφαση έγκρισης θέσης σε κυκλοφορία και αμέσως μετά ο Σύλλογος θα μπορέσει να καταθέσει τον φάκελο στη διεύθυνση Συγκοινωνιών του Δήμου Βόλου προκειμένου να βγει η άδεια κυκλοφορίας.

Μόλις βγει και η άδεια, ο Σύλλογος θα πρέπει να υποβάλλει μέσα στον Μάρτιο ολοκληρωμένο τον φάκελο του λεωφορείου στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε στη συνέχεια να εγκριθεί η πρόσληψη οδηγού, συνοδού αλλά και τα έξοδα που αφορούν στα καύσιμα, στα τέλη κυκλοφορίας, στην ασφάλεια και στη συντήρηση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου