ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύτηκαν φοιτητές και επιστήμονες από τους Αφέτες και το Νεοχώρι

βραβεύτηκαν-φοιτητές-και-επιστήμονε-189680

Τα εύσημα στους εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έδωσαν οι «Αφέντρες των Αφετών»

Θεσμό αποτελεί για τις «Αφέντρες των Αφετών» η βράβευση όσων εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αποφοίτησαν από διάφορες σχολές, που πλαισίωσε και φέτος την καθιερωμένη κοπή της πίτας του συλλόγου.

Τους παριστάμενος καλωσόρισε η πρόεδρος Λίτσα Παρισάκη, η οποία αναφέρθηκε στους στόχους και τις δράσεις της προσπάθειας, που αγκαλιάζουν τον άνθρωπο, τον πολιτισμό και τις πανανθρώπινες αξίες. Παράλληλα μίλησε για την καθιερωμένη βράβευση των παιδιών και υπογράμμισε πως: «Οταν αγαπούμε και επαινούμε ένα παιδί, αγαπούμε και επαινούμε όχι εκείνο που είναι, αλλά εκείνο που ελπίζουμε πως θα γίνει. Φέτος επαινούμε τους κόπους και τις επιτυχίες των παιδιών από το χωριό μας τους Αφέτες και το Νεοχώρι και ευχόμαστε από βάθη καρδιάς πολλή δύναμη και υγεία να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι παρακάτω εισακτέοι σε διάφορες σχολές:

* Αικατερίνη – Ευαγγελία Καταπίδη από το Νεοχώρι, εισήχθη στη Ζαχαροπλαστική, ΙΕΚ Θεσσαλικό «Γιάτσου».

* Δήμητρα Μητροπούλου – Νεγιάννη από τους Αφέτες, για την εισαγωγή της στη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας – Κοινωνικών Λειτουργών, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

* Ιωάννης Ακριβός από τους Αφέτες, εισήχθη στη Διοίκηση Γεωργικών Επιχειρήσεων και Εφοδιαστικής Αλυσίδας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με έδρα τη Θήβα.

* Γεώργιος Χάνος από τους Αφέτες, εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

* Νικόλαος Τσιμπρίδης από τους Αφέτες, εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

* Ιωάννα Λαλιά από τους Αφέτες, εισήχθη στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πάτρας με έδρα τη Λάρισα. «Η Ιωάννα Λαλιά είναι μητέρα, σύζυγος, εργαζομένη και κυνηγά την πραγματοποίηση του ονείρου της με σκοπό να διευρύνει τις σπουδές της» υπογράμμισε η κ. Παρισάκη.

Οι απόφοιτοι που βραβεύτηκαν είναι οι εξής:

* Γεώργιος Σκουμποτής από τους Αφέτες που αποφοίτησε από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας δεύτερος στη βαθμολογία. Σήμερα ταξιδεύει με τον βαθμό του ανθυποπλοιάρχου στις μεγάλες θάλασσες.

* Κωνσταντίνος Φιλίππου από τους Αφέτες πήρε πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

* Ελένη Ζεγγίνη από τους Αφέτες ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στην Ιατρική στην Οστεοαρθρίτιδα στο Πανεπιστήμιο Σέφιλντ της Αγγλίας με άριστα. Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας μαζί με την αδελφή της για τα νέα γονίδια που συνδέονται με τη νόσο της οστεοαρθρίτιδας. Σήμερα είναι διευθύντρια του Πανεπιστημίου στο Μόναχο στο Τμήμα Γενετικής.

* Μυρτώ Ζεγγίνη έλαβε το πτυχίο στην Αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

* Ιωάννα Παρισάκη από τους Αφέτες τελείωσε τη Γυμναστική Ακαδημία στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και είναι και αθλήτρια στην ομάδα βόλεϊ της Κομοτηνής.

* Στέλιος Καταπίδης από το Νεοχώρι ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη μαγειρική στο Θεσσαλικό ΙΕΚ Βόλου Γιάτσου. Σήμερα είναι μόνιμος και υπεύθυνος των πρωινών στο ξενοδοχείο Blue Lagoon Village στην Κέφαλο στην Κω. Συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης η πρόθεση που εξέφρασε να ετοιμάσει τον Απρίλιο και μετά στην εκκλησία πρωινό στο χωριό.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Θεόκλητος Κατσαρός και τυχεροί της εκδήλωσης, που κέρδισαν το φλουρί ήταν η Γαρυφαλλιά Κουτσίκου και ο Σάκης Παρισάκης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου