ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένες κρατήσεις σε Βόλο και Πήλιο για το τριήμερο της Αποκριάς

αυξημένες-κρατήσεις-σε-βόλο-και-πήλιο-190939

Αυξημένη ζήτηση παρατηρείται στα τουριστικά καταλύματα της Μαγνησίας, με την Κυριακή της Αποκριάς, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, να θεωρείται μια ακόμη καλή αφορμή για τόνωση της χειμερινής τουριστικής κίνησης. Στην κατεύθυνση του Βόλου, του Πηλίου και της Μαγνησίας γενικότερα είναι στραμμένο το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, με τα μηνύματα που λαμβάνουν οι ξενοδόχοι ενόψει τριημέρου Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας να χαρακτηρίζονται ενθαρρυντικά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Για αυξημένες πληρότητες κάνει λόγο ο Κώστας Λεβέντης σε Βόλο, Πήλιο, Πορταριά, Μακρινίτσα, Χάνια και στον ορεινό όγκο του Πηλίου γενικότερα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν ακόμη ασφαλείς εκτιμήσεις, γιατί μεγάλος αριθμός επισκεπτών επιλέγει την κράτηση της τελευταίας στιγμής.

Η αυξημένη ζήτηση ενόψει Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας είναι σύνηθες φαινόμενο, με τον αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Τουριστικών Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου να εκτιμά ότι «θα κυμανθεί στα συνήθη δεδομένα της χειμερινής περιόδου».

Οι φυσικές ομορφιές της περιοχές σε συνδυασμό με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, που διοργανώνονται σε όλη τη Μαγνησία, αποτελούν πόλο έλξης, ενισχύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Το Πήλιο, ο Βόλος και η Μαγνησία αποτελούν δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς και κατέχουν κορυφαία θέση στις επιλογές των επισκεπτών, γιατί το Πήλιο δίνει τη δυνατότητα της εξόρμησης σε ειδυλλιακές περιοχές και ταυτόχρονα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Βόλο, την παραλία, τα τσιπουράδικα και γενικά τα σημεία όπου χτυπά η καρδιά της διασκέδασης, όπως αναφέρει ο κ. Λεβέντης.

Τέλος, προσθέτει ότι η ροή των κρατήσεων για το τριήμερο είναι ενθαρρυντική, τα δεδομένα είναι θετικά και μένει να επιβεβαιωθούν στην πράξη.

Αισιόδοξος εμφανίζεται, ταυτόχρονα, ο Θανάσης Μπαρούτας, πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς, ο οποίος αναφέρει από την πλευρά του ότι το Πήλιο και η Μαγνησία ετοιμάστηκαν να υποδεχθούν τους επισκέπτες του τριημέρου. Η διαδικασία των κρατήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ δεν λείπουν σε καμία περίπτωση οι αφίξεις της τελευταίας στιγμής.

«Το Πήλιο είναι πόλος έλξης και πάντα υπάρχει κίνηση το τριήμερο της Αποκριάς» είπε, για να προσθέσει ότι «θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση, παρ’ όλη την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και παρά το γεγονός ότι οι επισκέπτες έχουν πλέον δαπανήσει χρήματα στις διακοπές τους».

Ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Ζαγοράς εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η κίνηση θα κορυφωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, με θετικό πρόσημο για τους ξενοδόχους, τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και την περιοχή γενικότερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου