ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζουν τις δίωρες αποχές οι δικαστικοί υπάλληλοι του Βόλου

συνεχίζουν-τις-δίωρες-αποχές-οι-δικασ-191050

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και την επόμενη εβδομάδα οι δικαστικοί υπάλληλοι του Βόλου στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους.

Ετσι, με απόφαση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου θα πραγματοποιηθούν δίωρες διακοπές εργασιών από 9.00 μέχρι 11.00 από την Δευτέρα 24 μέχρι και την Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2020.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν:

ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ, αρχικά με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια (από το 2017), με σειρά ανάλογη των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα .

ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ (που χορηγείτο μέχρι το 2011), ως έμπρακτη αναγνώριση της φύσης του αντικειμένου εργασίας μας ,ως ορίζεται από τους Κώδικες και τον Οργανισμό Λειτουργίας Δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,’Η ΕΣΤΩ ΣΥΓΚΡΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΟΔΥΕ

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων που θα γίνεται με τον διορισμό τους και σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (και πρόβλεψη, αμέσως μετά τη λήξη της τρέχουσας συμβάσεως, να γίνεται αυτή η διαδικασία από μόνιμους υπαλλήλους).

Σε τοπικό επίπεδο διεκδικούν:

  1. Αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων (άμεση αποκατάσταση των δαπέδων, στεγανότητα του Δικαστικού Μεγάρου, επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, προώθηση μελέτης για την εν γένει συντήρηση όλων των χώρων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού)
  2. Μηχανοργάνωση/μηχανογράφηση των υπηρεσιών (ηλεκτρονική δημοσίευση αποφάσεων, ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ένταξη στην Ψηφιακή Πύλη Solon.gov.gr, χορήγηση καινούριων ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών, scanners κλπ)
  3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας

Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων κάθε ημέρας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι θα απέχουν από όλες τις εργασίες τους (έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου