Συνέδριο σύμφωνα με το καταστατικό της ΓΣΕΕ ζητεί το ΠΑΜΕ

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-21, 13:54:50
Συνέδριο σύμφωνα με το καταστατικό της ΓΣΕΕ ζητεί το ΠΑΜΕ

Την διεξαγωγή Συνεδρίου σύμφωνα με το καταστατικό της ΓΣΕΕ ζήτησαν στελέχη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ που έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου για το θέμα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ΠΑΜΕ «δεν θα σταματήσει να ενημερώνει τους εργαζόμενους, να αποκαλύπτει τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες τους, επειδή έχει βαθιά πίστη ότι η ελπίδα βρίσκεται στην ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων που είναι αποκλεισμένοι από αυτές τις διαδικασίες».

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου για τις εξελίξεις με το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, εκ μέρους της γραμματείας Βόλου του ΠΑΜΕ, ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» τόνισε «όσο κορυφώνεται η επίθεση στα δικαιώματά μας, τόσο η εργοδοσία, οι βιομήχανοι και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, προχωρούν σε «επιστράτευση» όλων των όπλων που μπορούν να διαθέσουν απέναντι στους εργαζόμενους. Στο πλευρό τους έχουν αποδεδειγμένα τις κυβερνήσεις, τόσο τη σημερινή όσο και τις προηγούμενες, που με τους νόμους που περνούν διαλύουν μια προς μια κατακτήσεις που το εργατικό κίνημα κέρδισε με τους αγώνες και το αίμα του όπως οι Συλλογικές Συμβάσεις, ο καθορισμός και το ύψος του κατώτερου μισθού, η υγεία – πρόνοια, τα κοινωνικά επιδόματα, η κοινωνική ασφάλιση».

Ο κ. Στεργίου έκανε λόγο για «αστείο ισχυρισμό της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Βόλου ότι η απεργία της περασμένης Τρίτης ήταν κομματική», καταλόγισε «κροκοδείλια δάκρυα από μερίδα των ΜΜΕ για τον «εμφύλιο» στο συνδικαλιστικό κίνημα για τον οποίο ευθύνεται το ΠΑΜΕ που διώχνει τους εργαζόμενους από τους αγώνες», ενώ είπε ότι «οι ίδιοι δημοσιογράφοι που αντιγράφουν αυτούσιες ανακοινώσεις γραμμένες στα γραφεία των παραπάνω εργοδοτών, που «νοιάζονται» για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι οι ίδιοι που βαφτίζουν «μαξιμαλιστικά» αιτήματα το να παλεύουν οι εργαζόμενοι για κοινωνική ασφάλιση, την περίοδο της κρίσης ξόδεψαν τόνους μελάνι για να πείσουν ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να συμφωνήσουν στη σφαγή των μισθών τους για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και τώρα που η οικονομία πέρασε στην ανάπτυξη λένε ότι δεν πρέπει να ξαναζητήσουν όσα τους κλέψανε γιατί πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη και ότι σε κάθε σημαντικό ζήτημα, φτιάχνουν ασπίδα προστασίας γύρω από τους βιομήχανους».

Ο κ. Στεργίου τόνισε ακόμη ότι «είναι προκλητικό να ισχυρίζονται ότι το ΠΑΜΕ δε θέλει να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αυτοί που πρωτοστατούν στην απαξίωση των Συνδικάτων. Ξεπέρασαν τους εργατοπατέρες των μετεμφυλιακών χρόνων Μακρή - Θεοδώρου στη νοθεία, στην εργοδοτική παρέμβαση, στη δράση ΜΑΤ και αστυνομίας μέσα στα εργατικά συνέδρια» και κάλεσε όλα τα Συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους «να έρθουν να δουν με τα μάτια τους "τι Συνέδριο" θέλει η σημερινή ηγεσία της ΓΣΕΕ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=