ΤΟΠΙΚΑ

Διήμερο εκδηλώσεων στον Βόλο για την αυτόνομη κατάδυση ΑμεΑ

διήμερο-εκδηλώσεων-στον-βόλο-για-την-α-191199

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που έχει προγραμματίσει με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυσή του.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 5 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Valis Resort Hotel, στην αίθουσα «Artemis», διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αυτόνομη Κατάδυση και Άτομα με Αναπηρία».

Προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

  • κ. Χρήστος Ζούμπος, Διευθυντής του καταδυτικού κέντρου Zoumbosub Diving Center και εξειδικευμένος εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης για ΑμεΑ
  • κ. Μάνθος Μαρράς, Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Αυτόνομης Κατάδυσης και Υπεύθυνος του Οργανισμού Disabled Divers International (DDI) στην Ελλάδα

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθεί το κοινό για τις εντυπωσιακές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η αυτόνομη κατάδυση και πώς τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να νιώσουν την ίδια αίσθηση ελευθερίας κάτω από το νερό, όπως όλοι οι δύτες.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 10 π.μ., στις εγκαταστάσεις του κολυμβητήριου του Ε.Α.Κ. Βόλου, θα δοθεί η δυνατότητα σε Άτομα με Αναπηρία από το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Βόλου “Ιππόκαμπος” και τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ “Αργοναύτες”, να γνωρίσουν από κοντά την αξέχαστη εμπειρία μιας δοκιμαστικής κατάδυσης.

Την εκπαίδευση των ΑμεΑ θα αναλάβει ο κ. Ζούμπος, υπό την επίβλεψη του κ. Μαρρά και με την συνδρομή μελών του Συλλόγου Αυτοδυτών τα οποία είναι πιστοποιημένοι συνοδοί κατάδυσης με ΑμεΑ.

Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης θα υπάρχει βιντεοσκόπηση από υποβρύχιο drone και τα πλάνα θα προβάλλονται σε οθόνη, ώστε να μπορούν οι θεατές να παρακολουθούν ζωντανά τη διαδικασία. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης “NoBarrierTour”, την οποία έχει θεσπίσει η DDI και διοργανώνεται με επιτυχία σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα.

Το διήμερο εκδηλώσεων τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ η δράση της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου υλοποιείται με την υποστήριξη του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου.

Το ΔΣ του Συλλόγου, εκτός από τους εμπλεκόμενους φορείς, θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του και προς τους υπεύθυνους του Ξενοδοχείου Valis Resort Hotel, τόσο για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας «Artemis» όσο και για την δωρεάν φιλοξενία του προσκεκλημένου κ. Μαρρά. Επίσης, ευχαριστίες εκφράζονται και προς τον υπεύθυνο του εστιατορίου «Ο Μπόκος» για την κάλυψη των εξόδων από το δείπνο που θα παραθέσει ο Σύλλογος Αυτοδυτών προς τιμή του κ. Μαρρά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου