ΤΟΠΙΚΑ

Οι Πρόσκοποι της Μαγνησίας συγκεντρώνουν τρόφιμα

οι-πρόσκοποι-της-μαγνησίας-συγκεντρώ-191247

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσκόπου, 22 Φεβρουαρίου, οι Πρόσκοποι της Μαγνησίας σε μία συμβολική κίνηση, κάνουν πράξη την υπόσχεση τους συγκεντρώνουν τρόφιμα και συνεχίζουν να βοηθούν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Σε επιλεγμένα super market του Βόλου, της Νέας Ιωνίας, της Αγριάς, της Αγχιάλου, της Σκοπέλου, αλλά και της Αλοννήσου πρόσκοποι από όλα τα συστήματα της Μαγνησίας από τις 11 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι με τη βοήθεια των πολιτών θα συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία και θα διατεθούν σε Ιδρύματα της περιοχής.

Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου γιορτάζει η μεγαλύτερη κίνηση για νέους σε όλο τον κόσμο: η Προσκοπική Κίνηση! Περισσότερα από 40.000.000 μέλη σε 170 χώρες σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την ημέρα γέννησης του ιδρυτή της Προσκοπική Κίνησης, Λόρδου Baden-Powell.

Με αφορμή τα γενέθλια του ιδρυτή, κάθε χρόνο αυτή τη μέρα Πρόσκοποι σε κάθε άκρη της γης οργανώνουν δράσεις εμπνευσμένες από τις σκέψεις και τα αποφθέγματά του, την επονομαζόμενη και ως «Ημέρα Σκέψης»: «Έσο Έτοιμος»

«Αφήστε τον κόσμο λίγο καλύτερο απ’ ότι τον βρήκατε»

Στην Ελλάδα εδώ και 110 χρόνια, η Προσκοπική Κίνηση αποτελεί τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη εθελοντική κίνηση για νέους με 25.000 μέλη σε 350 γειτονιές. Περισσότεροι από 8.000 ενήλικοι εθελοντές με εργαλείο το ομαδικό παιχνίδι και τις βιωματικές δραστηριότητες στη φύση βοηθούν τα παιδιά και τους εφήβους να ανακαλύψουν ικανότητες και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους είναι χρήσιμες για το υπόλοιπο της ενήλικης ζωής τους.

Οι Πρόσκοποι στην Ελλάδα, ως πρεσβευτές του εθελοντικού κινήματος με καταγεγραμμένες ετησίως περισσότερες από 6.500.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς, τροφοδοτούν την ελληνική κοινωνία με νέους που δραστηριοποιούνται στα κοινά, λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες και έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν και να αναλάβουν ενεργό ρόλο μέσα σε αυτήν. Τα τελευταία χρόνια πρωτοστατούν και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ανάγκη ύπαρξης θεσμικού πλαισίου για τις εθελοντικές οργανώσεις και τον εθελοντισμό γενικότερα.

Πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Από το 2018, οι Πρόσκοποι συμβάλλουν ουσιαστικά και στην επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ μέσω ουσιαστικών απλών ενεργειών αλλά και ολοκληρωμένων προγραμμάτων που απευθύνονται τόσο στην κοινωνία όσο και στο εσωτερικό του οργανισμού.

Σάββατο 22/2 Παγκόσμια ημέρα σκέψης και φιλίας! Οι πρόσκοποι της Μαγνησίας κάνουν πράξη την υπόσχεση τους συγκεντρώνουν τρόφιμα και συνεχίζουν να βοηθούν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου