Ουρές τέλος στο φαρμακείο του πρώην ΙΚΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-20, 19:01:43
Ουρές τέλος στο φαρμακείο του πρώην ΙΚΑ

Τον Μάρτιο αρχίζει η δωρεάν χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους - Ανάσα για καρκινοπαθείς και πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας

 

Τέλος στις ουρές στο φαρμακείο του πρώην ΙΚΑ στην οδό Θρακών με Κουντουριώτου στον Βόλο συνιστά η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για τη χορήγηση των ακριβών φαρμάκων που αφορούν σε καρκινοπαθείς και άτομα που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά πλάκας. Οι ασθενείς θα μπορούν να προμηθεύονται τα συγκεκριμένα σκευάσματα από το φαρμακείο της γειτονιάς και μάλιστα δωρεάν, αφού ο λογαριασμός… θα βαρύνει πλέον τον ΕΟΠΥΥ.

Η σύμβαση που θα υπογράψει ο κάθε φαρμακοποιός με τον Οργανισμό για τη διάθεση των συγκεκριμένων φαρμάκων θα προβλέπει ρητά ότι δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες και θα είναι διάρκειας ενός χρόνου.

Οσοι φαρμακοποιοί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υποχρεωτικά θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι αρχές Μαρτίου στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας, υποβάλλοντας αίτηση με την οποία θα ζητούν την εξαίρεσή τους, όπως εξήγησε χθες σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι

Με βάση την σύμβαση που υπογράφηκε κατά την έκδοση συνταγής που περιέχει τα φάρμακα, ο δικαιούχος ασφαλισμένος- ασθενής θα ενημερώνεται για τη δυνατότητα διάθεσής τους από το ιδιωτικό φαρμακείο κατόπιν σχετικού μηνύματος της ΗΔΙΚΑ στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, το οποίο και θα εκτυπώνεται αμέσως πάνω στη συνταγή του ιατρού. Οι συνταγές θα πρέπει να αναγράφουν μόνο φάρμακα που μπορούν να διατεθούν με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Σε περίπτωση που ο ασθενής επιλέξει τη λήψη φαρμάκων μέσω ιδιωτικών φαρμακείων θα πρέπει να ενεργοποιήσει, με χρήση των κωδικών ταυτοποίησης taxisnet και τον αριθμό ΑΜΚΑ, την «Εφαρμογή διάθεσης φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ)».

Στην περίπτωση αυτή, αποκλείεται η δυνατότητα εκτέλεσης της συγκεκριμένης συνταγής σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ ή άλλο ιδιωτικό φαρμακείο. Η επιλογή του ιδιωτικού φαρμακείου θα αφορά κάθε συνταγή χωριστά. Για βοήθεια του ασφαλισμένου θα υπάρχει δυνατότητα συνδυαστικής αναζήτησης του φαρμακείου με στοιχεία όπως όνομα φαρμακείου, περιοχή, τηλέφωνο μέσα από συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα υπάρχει λίστα με όλα τα φαρμακεία/

Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος θα γίνεται προέλεγχος της συνταγής και θα ενημερώνεται ο ασθενής για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος για τη χορήγηση των φαρμάκων που αιτείται.

Ακολούθως η φαρμακευτική εταιρεία θα επικυρώνει άμεσα την παραγγελία μέσω του συστήματος, ενώ φαρμακοποιός του ιδιωτικού φαρμακείου κατά την παραλαβή των φαρμάκων θα σαρώνει στο σύστημα του ΕΟΠΥΥ τον γραμμικό κώδικα που αφορά την παραλαβή τους ως εμπόρευμα τρίτου, ώστε να γίνει λογιστική τακτοποίηση της φαρμακαποθήκης του ΕΟΠΥΥ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=