ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για το κτίριο «Σκενδεράνη»

πράσινο-φως-για-το-κτίριο-σκενδεράνη-192075

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμισή του

Πράσινο φως και μάλιστα ομόφωνα άναψε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου για την κατάθεση έως αύριο Παρασκευή πρότασης στο ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου «Σκενδεράνη».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει εργασίες αντικατάστασης των υφιστάμενων κουφωμάτων και των θυρών εισόδου με ενεργειακά κουφώματα, θερμομόνωσης του κελύφους και του δώματος, αντικατάστασης της υφιστάμενης εγκατάστασης θέρμανσης – κλιματισμού με σύστημα κλιματισμού ψυκτικού ρευστού και αντικατάστασης των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων φθορισμού με panel ή λαμπτήρες τεχνολογίας LED.

Στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κτιρίου

όπου λειτουργούν σημαντικές διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου όπως το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο, το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου (Δίαυλος) και υπηρεσίες υγείας του Δήμου Βόλου όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο και το ΚΕΠ Υγείας.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους λειτουργίας και της ρύπανσης του περιβάλλοντος και θα συμβάλλει στη βελτίωση των εσωτερικών συνθηκών άνεσης για τους εργαζόμενους και επισκέπτες του κτιρίου.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε (λευκό ψήφισε η παράταξη της α’ ελάσσονος μειοψηφίας) η παράταση ολοκλήρωσης του έργου διαμόρφωση πλατείας Αγριάς έως 21 Μαΐου αλλά και για το έργο διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Κοινότητας έως τις 21 Απριλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου