ΤΟΠΙΚΑ

Αναβλήθηκε για Μάιο πρόγραμμα του Δήμου Βόλου για τα αδέσποτα

αναβλήθηκε-για-μάιο-πρόγραμμα-του-δήμ-192161

Οι αποδεκατισμένες από μαθητές σχολικές αίθουσες δεν επιτρέπουν συμμετοχή σχολείων

Οι αποδεκατισμένες από μαθητές σχολικές αίθουσες λόγω της έξαρσης των ιώσεων έχουν αντίκτυπο και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Λόγω των ιώσεων αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Μάιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου για τα αδέσποτα, που επρόκειτο να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, με θέμα «Ακολουθώντας ένα τετράποδο: Ο κόσμος των κατοικιδίων».

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα η αντιδήμαρχος Γεωργία Μποντού – Τοκαλή είχε απευθύνει προσωπικές προσκλήσεις συμμετοχής στο σύνολο των 62 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βόλου. Ωστόσο λόγω ιώσεων θετικά στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν μόλις τα 38 σχολεία, με τα υπόλοιπα να ζητούν μετάθεση της υλοποίησης του προγράμματος προκειμένου να ανακάμψει ο μαθητικός πληθυσμός και να μπορούν να συμμετάσχουν περισσότεροι μαθητές.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η αναβολή του προγράμματος για τον ερχόμενο Μάιο, από 4 έως 8 του μήνα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και τα υπόλοιπα σχολεία. «Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση στο θέμα των ζώων για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινάμε από την εκπαίδευση. Από το σχολείο θα προκύψουν οι αυριανοί πολίτες, που θα είναι συνειδητοποιημένοι απέναντι στα ζώα», ανέφερε η κ. Μποντού – Τοκαλή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου