ΤΟΠΙΚΑ

Μονόδρομος η συγχώνευση των ομάδων

μονόδρομος-η-συγχώνευση-των-ομάδων-851206

Η πρόταση δεν είναι καινούργια, είναι όμως φρέσκια και δυνατή.
Το βολιώτικο ποδόσφαιρο μπορεί να βγει από το τέλμα μόνον με την συγχώνευση των δύο μεγάλων ομάδων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, ήτοι του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου.
Απαιτείται να γίνουν συλλογικές και προσωπικές υπερβάσεις, ώστε να ληφθεί αυτή η γενναία απόφαση από όλους τους παράγοντες αλλά και τους φιλάθλους. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε Βολιώτες, που για επαγγελματικούς λόγους κυρίως είμαστε εγκατεστημένοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πλην όμως παρακολουθούμε πολύ συχνά, και από κοντά μάλιστα όταν μπορούμε, τα ποδοσφαιρικά δρώμενα των ομάδων μας.
Τα τελευταία χρόνια όμως μας προκαλεί θλίψη η κατάσταση και των δύο μεγάλων συλλόγων της περιοχής μας. Φέτος η μεν μία ομάδα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και κινδυνεύει να υποβιβαστεί από τη Β΄ στη Γ΄ Εθνική, η δε δεύτερη είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει τελικά να πάρει το εισιτήριο της ανόδου στην Β΄ από την Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
Υπό άλλες συνθήκες θα εθεωρείτο αποτυχία να υπάρχει η ομάδα μας στην Β΄ Εθνική και όχι στην Α΄ Εθνική Κατηγορία (Super League σήμερα), όπου δικαιωματικά θα έπρεπε να βρίσκεται. Αυτό από μόνο του αποτελεί ντροπή για το βολιώτικο Ποδόσφαιρο αλλά και κατ’ επέκταση για τη Μαγνησία και τους κατοίκους της, καθώς σήμερα το ποδόσφαιρο θεωρείται παγκοσμίως κατεξοχήν κοινωνικό φαινόμενο.
Η πρόταση λοιπόν είναι μία και μόνη, αποτελεί μονόδρομο και λέγεται «Ολυμπιονίκης». Ένα πολεοδομικό συγκρότημα, μια ομάδα, μία γροθιά οι οπαδοί και οι φίλαθλοι ανεξαρτήτως από πού προέρχονται, κάτω από ενιαία Διοίκηση ενός πυρήνα ανθρώπων καταξιωμένων στην τοπική κοινωνία με έντιμη επαγγελματική δραστηριότητα και ήθος. Υπάρχουν τα κατάλληλα πρόσωπα, εμείς γνωρίζουμε κάποιους εξ αυτών των οποίων οι αντιστάσεις μπορούν να καμφθούν – λόγω των έντονων επαγγελματικών τους ενασχολήσεων – και να αναλάβουν τις τύχες του νέου Συλλόγου που θα προκύψει.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί η αρχικά καλή και υγιής πορεία, η οποία θα αποτελέσει ενδεχομένως και το δέλεαρ για κάποιον μεγάλο επιχειρηματία / επενδυτή. Μέχρι τότε όλοι με τις μικρές ή τις μεγάλες δυνάμεις που διαθέτει ο καθένας μας, θα πρέπει να στηρίξουμε ηθικά και οικονομικά την προσπάθεια που θα γίνει.
Τέλος είναι ευνόητο ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις, αντιρρήσεις ή σκεπτικισμός, καθώς όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν ώστε να προχωρήσει η συγχώνευση θα πρέπει για ευνόητους λόγους να είναι ομόφωνες και κατ αυτόν τον τρόπο έχουμε την πεποίθηση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Σύλλογός μας δικαιωματικά θα βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει το εφαλτήριο και για τη γενικότερη αναγέννηση της περιοχής μας.
Την επιστολή υπογράφουν οι κ.κ. Κώστας Κυρίτσης,Γιώργος Χρυσόμαλλος
Απόστολος Κούντρας, Γιάννης Αντωνίου, Γιάννης Κάκκας, Σπύρος Χασακός, Γιώργος Πανόπουλος, Δημήτρης Παπαναστασίου και Γιώργος Λέκκος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου