ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία λιμενικών στον Βόλο για τις μεταθέσεις

διαμαρτυρία-λιμενικών-στον-βόλο-για-τ-192316

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι υπάλληλοι του λιμενικού σώματος στην είσοδο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για το υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας το οποίο, όπως εκτιμούν περιλαμβάνει δυσμενείς διατάξεις για τις μεταθέσεις που θα οδηγήσουν σε ολοκληρωτική απογύμνωση των υπηρεσιών της περιοχής.

Τόσο η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος, όσο και οι λιμενικοί που διαμαρτυρήθηκαν σήμερα ζητούν την κατανομή των οργανικών θέσεων με ισότητα προκειμένου να μην αποδεκατιστούν οι υπηρεσίες της περιοχής.

«Προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, αλλά δυστυχώς οι εξελίξεις μας φέρνουν στη θέση να βγούμε στον δρόμο, να προβάλουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως στελέχη του Λιμενικού Σώματος», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ενωσης, Κώστας Κυράνης.

Και διευκρίνισε πως «Από το 2014 και μετά βιώνουμε μία κατάσταση συνεχών μεταθέσεων και αποψίλωσης των υπηρεσιών της περιοχής μας, εξαιτίας της μείωσης των οργανικών θέσεων το 2014 και τον Καλλικράτη, που είχε ως αποτέλεσμα η Υπηρεσία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και οι υπόλοιπες υπηρεσίες στις Β. Σποράδες, στη Λάρισα και στη Φθιώτιδα- που υπάγονται σε εμάς- να έχουν καθίζηση. Ενώ είχαμε διαβεβαιώσεις από την πλευρά της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας ότι θα υπάρξει αύξηση των οργανικών θέσεων, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας υπάρχουν διατάξεις που αφορούν στις μεταθέσεις των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, που θα είναι καταστροφικές τόσο για τις Υπηρεσίες όσο και για τους συναδέλφους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυράνης.

Όπως επίσης είπε ο πρόεδρος της Ενωσης, αν δεν αποδώσουν οι κινητοποιήσεις τους, η επόμενη κίνησή των Λιμενικών θα είναι, επειδή το νομοσχέδιο είναι προς ψήφιση, θα ζητήσουν από τους τοπικούς φορείς και τους βουλευτές της Μαγνησίας και των γειτονικών περιοχών να στηρίξουν το αίτημά τους για απόσυρση των συγκεκριμένων διατάξεων.

«Πρέπει να αναφέρουμε ότι το νομοσχέδιο στο σύνολό του είναι θετικό για τους συναδέλφους, υπάρχουν διατάξεις που είναι πάρα πολύ καλές για τα στελέχη του λιμενικού σώματος, αυτές όμως οι λεπτές ισορροπίες και οι λεπτομέρειες που έχουν ενταχθεί αλλάζουν εντελώς τη όλη διαδικασία», τόνισε ο κ. Κυράνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου