ΤΟΠΙΚΑ

Εχεις e – mail… από τον ΟΑΕΔ

εχεις-e-mail-από-τον-οαεδ-192328

Σε ισχύ ειδική εφαρμογή για τους ανέργους για την έγκαιρη ανανέωση της κάρτας ανεργίας – Συνολικά 14.908 άτομα στον νομό ψάχνουν για δουλειά

Αν είστε άνεργος και λάβετε e – mail από τον ΟΑΕΔ για καλό είναι. Ολοκληρώθηκε το δοκιμαστικό στάδιο και τίθεται σε ισχύ το νέο σύστημα ενημέρωσης των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ με αποστολή προσωποποιημένων e – mails στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν οι ίδιοι δηλώσει, ώστε να ανανεώσουν εγκαίρως την κάρτα ανεργίας τους.

Στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα από τη Μαγνησία έχουν καταχωρηθεί 23.804 κωδικοί όσοι και οι άνεργοι που είναι ενταγμένοι στα μητρώα του Οργανισμού σε όλο τον νομό, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή του Δεκεμβρίου 2019. Από εκείνους εργασία αναζητούν 14.908 άτομα.

Εχαναν τις προθεσμίες

Με την έγκαιρη, ηλεκτρονική ειδοποίηση μέσω e – mail ο ΟΑΕΔ αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της απώλειας δικαιωμάτων από μεγάλο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων, επειδή δεν προέβαιναν εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών στην ανανέωση της ισχύος των καρτών ανεργίας, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η περιφερειακή διευθύντρια του Οργανισμού Ολγα Τσιουρβά.

Τα δελτία ανεργίας όσων δεν τα ανανέωναν έγκαιρα διαγράφονταν αυτόματα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, από το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΑΕΔ και οι κάτοχοί τους έχαναν τα δικαιώματά τους.

Πλέον όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα λαμβάνουν e – mail τόσο 10 ημέρες πριν από τη λήξη των δελτίων ανεργίας τους, όσο και μία ημέρα πριν από την καταληκτική ημερομηνία, ώστε να σπεύδουν να διεκπεραιώσουν την υποχρέωσή τους.

Συγκεντρωτικά στοιχεία ανεργίας για Μαγνησία

Αναρτήθηκαν στο Παρατηρητήριο του ΟΑΕΔ τα τελευταία συγκεντρωτικά στοιχεία για την εγγεγραμμένη ανεργία σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας που αφορούν στον μήνα Δεκέμβριο του 2019.

Το σύνολο των ανέργων ανέρχεται σε 23.804 άτομα στην ηπειρωτική Μαγνησία και 2.243 στις Βόρειες Σποράδες.

Από τα 23.804 άτομα αναζητούν εργασία τα 14.908 άτομα, ενώ τα υπόλοιπα 8.896 άτομα είναι μεν εγγεγραμμένα στα μητρώα του ΟΑΕΔ όμως δεν ψάχνουν για δουλειά. Επιθυμούν απλά να αξιοποιήσουν διάφορες άλλες ελαφρύνσεις που τους παρέχει η ένταξή τους στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Στον Δήμο Βόλου από το σύνολο των 20.387 ανέργων εργασία αναζητούν 12.934 άτομα, στον Δήμο Αλμυρού αντίστοιχα από το σύνολο των 1.509 ανέργων αναζητούν εργασία 941 άτομα, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου από τους 876 ανέργους οι 538 αναζητούν εργασία, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου από το σύνολο των 675 ανέργων ψάχνουν για δουλειά 538 άτομα, ενώ τέλος στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου από τους 357 συνολικά ανέργους αναζητούν εργασία 175 άτομα.

Στις Β. Σποράδες αντίστοιχα συνολικά οι άνεργοι αναζητούντες και μη εργασία τον μήνα Δεκέμβριο του 2019 ήταν 2.243 άτομα. Ειδικότερα στον Δήμο Σκιάθου καταγράφηκαν στα μητρώα του ΟΑΕΔ 1.343 άνεργοι, από τους οποίους οι 538 αναζητούν εργασία, στον Δήμο Σκοπέλου από το σύνολο των 614 ανέργων για δουλειά ψάχνουν 277 άτομα και τέλος στον Δήμο Αλοννήσου από τους συνολικά 286 ανέργους θέλουν απασχόληση 103 άτομα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου