ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης ο Βόλος

σε-ρυθμούς-τσικνοπέμπτης-ο-βόλος-192714

Πυρετώδεις προετοιμασίες και αυξημένες κρατήσεις σε ψητοπωλεία, καταστήματα εστίασης, αλλά και στα κρεοπωλεία

Αυξημένες κρατήσεις σημειώνονται στα τοπικά ψητοπωλεία, τις ταβέρνες και τα καταστήματα εστίασης λόγω Τσικνοπέμπτης, με τις πυρετώδεις προετοιμασίες να βρίσκονται στο ζενίθ, ενόψει της αποψινής γευστικής εξόρμησης των Βολιωτών. Αυξημένη κίνηση παρατηρείται, στο μεταξύ, και στα κρεοπωλεία της περιοχής, λόγω της προετοιμασίας του λαχταριστού μενού που θα πρωταγωνιστήσει στο οικογενειακό τραπέζι, αλλά και τις φιλικές συνεστιάσεις, στο πλαίσιο της ημέρας και σύμφωνα με τις επιταγές του εθίμου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Κατά γενική ομολογία η Τσικνοπέμπτη και η ανάγκη του κόσμου για γλέντι και ξεφάντωμα αποτελούν τονωτική ένεση για τους τζίρους των καταστημάτων εστίασης, με τους επαγγελματίες να στρέφουν με έκδηλα συναισθήματα και προσδοκίες το βλέμμα στη συγκεκριμένη μέρα.

Πολλοί είναι εκείνοι που προνόησαν κάνοντας εγκαίρως κρατήσεις για την αποψινή εξόρμηση με φίλους ή άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος, ενώ άλλοι επιλέγουν την τελευταία στιγμή τον χώρο όπου θα τηρήσουν το έθιμο, απολαμβάνοντας παραδοσιακές νοστιμιές, ψητά και άφθονο κρασί.

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και οι κρατήσεις ξεκίνησαν την αρχή της εβδομάδας. Ανεξαρτήτως εποχών και οικονομικών συνθηκών, είναι μια ανάγκη για τους Βολιώτες να βγουν έξω, να φάνε ψητά και να διασκεδάσουν, τηρώντας το έθιμο. Ολοι θέλουν να βγουν τη συγκεκριμένη μέρα, μικροί και μεγάλοι» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Παναγιώτης Βλαχάβας, υπεύθυνος καταστήματος εστίασης. Το μενού της μέρας περιλαμβάνει ψητό αρνί, κοκορέτσι, χοιρινό κεμπάπ, κοντοσούβλι, κοτόπουλο και πρόβειο, παϊδάκια πρόβια και αρνίσια, με τον κ. Βλαχάβα να επισημαίνει ότι απαιτείται προετοιμασία για να καλυφθεί η ζήτηση τη συγκεκριμένη μέρα.

«Τα κρεατικά έχουν την τιμητική τους σήμερα», όπως αναφέρει ο Τρύφωνας Κόγιας, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου και ψησταριάς, ενώ υπογραμμίζει ότι αρκετοί γλεντούν στο σπίτι, γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, όπως συνέβαινε και παλαιότερα. «Ο κόσμος κρατά το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν, είτε αγοράζοντας κρέας για το μενού της μέρας, είτε ψητό για το απολαύσει στο σπίτι» είπε. Κλασικές επιλογές της Τσικνοπέμπτης σουβλάκια, παϊδάκια, χοιρινές μπριζόλες, χοιρινό για τη σούβλα, με το ψητοπωλείο του κ. Κόγια να προτείνει, αντίστοιχα, κοκορέτσι, πρόβειο σούβλας, χοιρινό, κοτόπουλο, αρνάκι, μπιφτέκια και σουβλάκια για τους καλοφαγάδες. «Ο κόσμος θέλει να ξεφαντώσει τη συγκεκριμένη μέρα και η αυξημένη κίνηση είναι τονωτική ένεση για μας» υπογραμμίζει.

Γαργαλιστικές μυρωδιές ψητού κατακλύζουν από το πρωί την πόλη και οι σούβλες ψήνουν αδιάκοπα λιχουδιές, που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. «Ο κόσμος τηρεί πάντα το έθιμο και προτιμά περισσότερο το γλέντι στο σπίτι, με ψητά που προμηθεύεται από το ψητοπωλείο. Για τους επαγγελματίες είναι τονωτική ένεση η σημερινή μέρα, λόγω της αυξημένης ζήτησης» ανέφερε ο Ιωάννης Ορφανός, υπεύθυνος ψητοπωλείου. Η θράκα του ψητοπωλείου έχει ανάψει από νωρίς και ψήνονται ήδη αρνί, κοκορέτσι, σουβλάκια, μπιφτέκια, χοιρινό κεμπάπ και ό,τι ακόμη συνθέτει το παραδοσιακό μενού της μέρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου