ΤΟΠΙΚΑ

Προειδοποίηση του Λιμεναρχείου για επιδείνωση του καιρού

προειδοποίηση-του-λιμεναρχείου-για-ε-193008

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με σημερινό έγγραφο του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων με θέμα: «Πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων», αύριο Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Θεσσαλίας θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές από τα βόρεια και βαθμιαία, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, πιθανώς πρόσκαιρα πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το βράδυ στα ανατολικά 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί -νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κατόπιν αυτών από το Λιμεναρχείο Βόλου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

Οι χειμερινοί κολυμβητές συστήνεται να αποφεύγουν τη λήψη θαλασσίου λουτρού.

Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους, και να αποφύγουν την δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα.

Ναυτικοί πράκτορες παρακαλούνται για την ενημέρωση των Πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ: 2421353800 & 108).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου