ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Η Ζέττα Μακρή
Τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις συζήτησαν στο σταθμό της Αθήνας “Κόκκινο 105, 5 “η βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Ζέττα Μακρή και ο βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Τζουμάκας.
Στις επιμέρους θέματα της πολιτικής επικαιρότητας η βουλευτής Μαγνησίας σημείωσε τα παρακάτω:
Για τις δηλώσεις Χριστόδουλου: «Κάθε Έλληνας πολίτης, όποια θέση κι αν έχει, δικαιούται να τοποθετείται δημόσια, να κρίνει και να κρίνεται και να ψηφίζει χωρίς να απολογείται».
Για το αν υπάρχει ανάγκη συνταγματικού διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας: «Θεωρώ ότι το Σύνταγμα δεν έχει ανάγκη αναθεώρησης στο σημείο αυτό. Αλλά δεν έχω και καμία αντίρρηση να το δούμε νηφάλια και με προσοχή. Είμαι ανοικτή στο διάλογο».
Για την υπόθεση των ομολόγων:«Αυτό το σίριαλ των ομολόγων είναι για πολιτικούς με γερά νεύρα και οικονομολόγους με ειδικές γνώσεις. Τώρα πια η δικαιοσύνη είναι εκείνη που πρέπει να αποφανθεί. Βοηθητικό ανακριτικό προσωπικό δε χρειαζόμαστε».
Για τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ ότι «υπάρχουν κι άλλα στελέχη όπως ο Ευγένιος Παπαδόπουλος που πρέπει να απομακρυνθούν τάχιστα»: «Αντιμετωπίζω τους συναδέλφους μου με πολλή προσοχή και ευγένεια, όπως απαιτώ και από εκείνους να με αντιμετωπίζουν με την ίδια προσοχή και τον ίδιο σεβασμό».

Η Ροδούλα Ζήση
Απαντώντας ο αρμόδιος Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλός στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση σχετικά με την καθυστέρηση της διαδικασίας τοποθέτησης εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις υποδομών που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες του νομού Μαγνησίας. Μεταξύ των άλλων αναφέρει τα εξής:
«Από την έναρξη του σχολικού έτους 2005-2006 οι διορισμοί των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις κενές οργανικές θέσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2, αρθ.6 του Ν.3255/2004, σε ποσοστό 40% από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών ο οποίος συντάσσεται για κάθε έτος και στον οποίο κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από την πραγματική προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ και σε ποσοστό 60% από τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. κατά την σειρά της βαθμολογίας.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του ίδιου άρθρου του ως άνω νόμου, ορίζεται ότι όσοι αναπληρωτές του ενιαίου πίνακα συμπλήρωσαν κατά τις κείμενες διατάξεις την 30-6-2004 πραγματική προϋπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού τουλάχιστον 30 μηνών, διορίζονται το αργότερο μέχρι και το σχολικό έτος 2007-2008 με σειρά που εξαρτάται από την προαναφερθείσα συνολική προϋπηρεσία την 30-6-2004.
Κατόπιν των ανωτέρω, για να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί στο Ν. Μαγνησίας, θα πρέπει να υπάρξουν κενές οργανικές θέσεις σε σχολεία κατά την διαδικασία των διορισμών του νέου σχολικού έτους 2007-2008 και να μην έχουν καλυφθεί οι θέσεις αυτές κατά τη διαδικασία μεταθέσεων, που προηγείται.
Επισημαίνεται ότι με την έναρξη του σχολικού έτους το ΥΠΕΠΘ θα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών που θα προκύψουν λόγω κύησης, λοχείας, αναρρωτικών αδειών, εκπαιδευτικών αδειών κ.λ.π. και θα προβεί στην κάλυψη των κενών αυτών με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ή ωρομίσθιους όπου δεν απαιτείται εκπαιδευτικός με πλήρες ωράριο.
Αναφορικά με τη σχολική στέγη Ν. Μαγνησίας σας γνωρίζουμε ότι οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις έχουν την αρμοδιότητα για την επιλογή και την απόκτηση οικοπεδικών εκτάσεων, τον προγραμματισμό, τη μελέτη, την κατασκευή και την επίβλεψη των έργων σχολικής στέγης (Ν.2218/94, Ν.2240/94 και Π.Δ. 30/96).
Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, σε συνεργασία με τις οικείες Περιφέρειες, έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν τα έργα κατασκευής σχολικών κτιρίων στα αντίστοιχα Π.Ε.Π. (Γ΄ Κ.Π.Σ.).
Το Υ.Π.Ε.Π.Θ. σε ετήσια βάση επιχορηγεί τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Σ.Α.Ε. 047/6) για οικόπεδα, μελέτες και κατασκευές χωρίς περαιτέρω παρέμβαση μέσα στο Νομό.
Αντίστοιχα σε ετήσιες επιχορηγήσεις προς τους Ο.Τ.Α. για επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων προβαίνει το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.
Το Υ.Π.Ε.Π.Θ. θα φροντίσει στο πλαίσιο των χρηματοοικονομικών δυνατοτήτων του για επαρκή χρηματοδότηση της Ν.Α. Μαγνησίας, προκειμένου να εξελιχθεί ομαλά η πορεία εκτέλεσης των έργων σχολικής στέγης, ανάλογα και με το πενταετές Πρόγραμμα Σχολικής Στέγης που συντάσσει η Ν.Α. Μαγνησίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου