ΤΟΠΙΚΑ

Σπεύδουν με συμπτώματα γρίπης στο νοσοκομείο και όχι στις ΤΟΜΥ

σπεύδουν-με-συμπτώματα-γρίπης-στο-νοσ-193501

Χτύπησαν «κόκκινο» οι αντοχές στο ΤΕΠ εξαιτίας της έξαρσης της γρίπης – Να συμβουλεύονται τον οικογενειακό γιατρό για να μην ταλαιπωρούνται συνιστούν οι γιατροί

Μαζικά συρρέουν τις τελευταίες μέρες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου μικροί και μεγάλοι με συμπτώματα γρίπης.

Οι αντοχές γιατρών και νοσηλευτών είναι στο «κόκκινο», καθώς εκτός όλων των άλλων περιστατικών έχουν να ασχοληθούν με όσους θορυβημένοι από τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των «θυμάτων» της γρίπης και υπό τον φόβο του κορονοϊού σπεύδουν να εξεταστούν στο Αχιλλοπούλειο, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να μεταβούν σε μία από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας για να δεχτούν ιατρική βοήθεια και να λάβουν τη σχετική θεραπεία.

Ενδεικτικό της έξαρσης των ιώσεων το γεγονός ότι μόνο την περασμένη Δευτέρα από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Αχιλλοπουλείου πέρασαν περίπου τα 20 άτομα τα οποία παρουσίαζαν υψηλό πυρετό και πόνο στον λαιμό, καθώς επίσης και 10 παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 χρόνων τα οποία εξετάστηκαν από τον παιδίατρο του ΤΕΠ.

«Ο κόσμος έχει πανικοβληθεί και με το παραμικρό σύμπτωμα έρχεται στο Νοσοκομείο», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ηλίας Καραμέτος, διευθυντής του Αυτόνομου Τμήματος Επειγόντων.

« Ταλαιπωρούνται όμως και οι ίδιοι αφού περιμένουν με τις ώρες στα επείγοντα. Εάν δεν έχουν γρίπη κινδυνεύουν να κολλήσουν και εάν έχουν μπορεί να τη μεταδώσουν σε άλλους ασθενείς», σημείωσε ο ίδιος συστήνοντας: «Οι ασθενείς θα πρέπει όταν αρχίζουν τα συμπτώματα να κάθονται σπίτι τους και να επικοινωνούν με τον οικογενειακό τους γιατρό, ο οποίος και θα κρίνει τη θεραπεία και εάν πρέπει να επισκεφθούν το νοσοκομείο ή όχι».

Συνήθως όσοι επισκέπτονται το Νοσοκομείο αυτή την εποχή και εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, παραπονιούνται για έντονη κεφαλαλγία, πόνο στον θώρακα και στην πλάτη και στον λαιμό.

BAΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου