ΤΟΠΙΚΑ

Στη Δράκεια η «γκουρού» της γεύσης

στη-δράκεια-η-γκουρού-της-γεύσης-193538

Η Ελένη Ψυχούλη θα καταγράψει παραδοσιακές συνταγές με αγριογούρουνο από τοπικές ταβέρνες

Γαστρονομικό αποχαιρετισμό της κρεατοφαγίας με τοπικές συνταγές και επίσημη προσκεκλημένη την «γκουρού» της γαστρονομίας Ελένη Ψυχούλη διοργανώνει το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 20.00 ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος «Η Δράκεια» σε συνεργασία με τις ταβέρνες του χωριού. Το αγριογούρουνο βρίσκεται στο επίκεντρο της γευστικής συνάντησης, με την Ελένη Ψυχούλη να επισκέπτεται για δεύτερη φορά την περιοχή μετά τον διαγωνισμό μαγειρικής που πλαισίωσε την καλοκαιρινή «Γιορτή ελιάς».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Γνωστή είναι, άλλωστε, η αγάπη που τρέφει για το Πήλιο και την τοπική παράδοση που διατηρείται ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου, καταγράφοντας και αναδεικνύοντας τις γεύσεις που αποτελούν «πρεσβευτή» της Μαγνησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πρόεδρος του συλλόγου Αθανασία Λύτρα ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκ μέρους των διοργανωτών ότι «η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται για πρώτη φορά, επειδή τα τελευταία χρόνια έχει προστεθεί το αγριογούρουνο στο μενού των ταβερνών αλλά και των σπιτιών του χωριού, μιας και οι περισσότεροι άντρες του είναι και κυνηγοί αγριογούρουνου. Οι τέσσερις ταβέρνες της Δράκειας, ονομαστές στη Μαγνησία, αλλά όχι μόνο για την εκλεκτή κουζίνα τους, θα μαγειρέψουν αγριογούρουνο με διαφορετικούς τρόπους», είπε.

Η Ελένη Ψυχούλη, παρέα με έμπειρους και επώνυμους γευσιγνώστες και γαστρονόμους, θα δοκιμάσουν, θα σχολιάσουν και θα καταγράψουν τις συνταγές και στην συνέχεια οι εκλεκτοί μεζέδες με αγριογούρουνο θα προσφερθούν σε όσους θαμώνες επιθυμούν να το δοκιμάσουν.

Παράλληλα η πρόεδρος του συλλόγου δεν παραλείπει να αναφερθεί στην καθοριστική συνδρομή της Ξανθούλας Παπαπαναγιώτου, μουσικολόγου και διδάσκουσας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η οποία «διατηρεί δεσμούς με τη Δράκεια, γνωρίζεται προσωπικά με την κ. Ψυχούλη και μας έφερε σε επικοινωνία μαζί της», είπε.

Το γευστικό ραντεβού δίνεται στο τοπικό κοινοτικό κατάστημα, στην ψησταριά – ταβέρνα «Η παλιά πλατεία» στην κάτω πλατεία του χωριού, με τους διοργανωτές να απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε όλους, «να γνωρίσουν πρωτότυπες συνταγές για απαιτητικούς γευσιγνώστες και να αποχαιρετήσουν την Αποκριά με απολαυστικό και δημιουργικό τρόπο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου