ΤΟΠΙΚΑ

Βραβείο εθελοντικής προσφοράς στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων

βραβείο-εθελοντικής-προσφοράς-στη-λέ-193577

Τα εύσημα στην εθελοντική προσφορά έδωσαν οι «Αφέντρες των Αφετών», στο πλαίσιο εκδήλωσης κοπής της πίτας, βραβεύοντας το έργο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, στο πρόσωπο του αντιπροέδρου Βασίλη Ηλιόπουλου. Ο αντιπρόεδρος παρέλαβε το βραβείο που απεικονίζει την Αργώ, το έμβλημα της περιοχής, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στις «Αφέντρες των Αφετών» για την απόδοση τιμής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το συγκεκριμένο βραβείο αποτέλεσε μια ακόμη ηθική επιβράβευση για μια ομάδα παντός καιρού, που εγγράφει στο ενεργητικό της πολύχρονη προσφορά, πολλές επιχειρήσεις διάσωσης και εκπαιδευτικές δράσεις με επίκεντρο την παροχή πρώτων βοηθειών και την πολιτική προστασία, που απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά.

Το συγκεκριμένο βραβείο έχει ιδιαίτερη σημασία για τα μέλη της λέσχης, καθώς υπογραμμίζει την μακρόχρονη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον Σύλλογο «Αφέντρες των Αφετών» και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαθήματα πρώτων βοηθειών και δασοπροστασίας για τους κατοίκους των Αφετών, τα οποία συνεχίζονται.

«Ολες οι διακρίσεις είναι θετικές για μας, αποτελούν ηθική απολαβή και παράλληλη αναγνώριση που προέρχεται από τον απλό κόσμο, από όσους συνεργαζόμαστε. Ολος αυτός ο κόσμος που έχουμε βοηθήσει και έχουμε συνεργαστεί, αντιλαμβάνονται το έργο μας και προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να το υπογραμμίσουν» είπε.

Η δραστήρια ομάδα μετρά «αρκετές δεκάδες διακρίσεις» όπως υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος, για να προσθέσει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικές όλες, γιατί αντιπροσωπεύουν ισάριθμες σωτήριες παρεμβάσεις σε όλη την περιοχή.

Τα εγγεγραμμένα μέλη ξεπερνούν τα 250, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφηκαν σε ετήσια βάση στο ημερολόγιο του 2019 περιλαμβάνονται 272 μέρες δράσης. «Αυτό συνεπάγεται ότι τουλάχιστον πέντε μέρες την εβδομάδα βρισκόμαστε σε δράση. Ολη τη σεζόν, σχεδόν καθημερινά, αναπτύσσουμε δράση είτε πρόκειται για διάσωση, είτε για πυρασφάλεια, πυροπροστασία, εκπαίδευση μαθητών σε σχολεία. Προσφέρουμε τη βοήθειά μας όπου μας ζητηθεί» είπε.

Σε όλες τις παραπάνω δράσεις πρέπει να σημειωθεί το κοινωνικό έργο που μεταφράζεται σε συγκέντρωση ξύλων σε συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες, η συγκέντρωση πλαστικών καπακιών και η διαρκής παρουσία στις επάλξεις της κοινωνικής προσφοράς, ανά πάσα στιγμή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου