ΤΟΠΙΚΑ

Ο μαραθώνιος τελείωσε, όχι όμως ο Γολγοθάς

ο-μαραθώνιος-τελείωσε-όχι-όμως-ο-γολγο-193675

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που παραλήφθηκε και εγκαινιάστηκε το λεωφορείο για παιδιά ΑμεΑ, μέχρι σήμερα δεν επιλύθηκε το πρόβλημα της έκδοσης άδειας κυκλοφορίας

Ηταν 8 Οκτωβρίου 2018, όταν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών με Αναπηρία ξεκινούσε στον Βόλο ξεχωριστός Μαραθώνιος Αγάπης για τον συμμαθητή με αναπηρία, που στόχο είχε τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού, που θα επέτρεπε την αγορά λεωφορείου για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο τους, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου, αλλά και στις δραστηριότητες που παρακολουθούν εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχεδόν έναν χρόνο μετά το όνειρο έγινε πραγματικότητα, με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών με Αναπηρία να παραλαμβάνει το λεωφορείο, που μάλιστα εγκαινιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στον επίσημο για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, που τελέστηκε στο ΕΕΕΕΚ Βόλου.

Ο μαραθώνιος ολοκληρώθηκε, όχι, όμως, και ο «Γολγοθάς» για την κυκλοφορία του λεωφορείου, που σήμερα παραμένει στις αποθήκες του μεγάλου χορηγού, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, με στελέχη του να το θέτουν για ένα δεκάλεπτο σε λειτουργία προκειμένου να μην πέσει η μπαταρία από την αχρησία.

Με την παραλαβή του λεωφορείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρίες έπρεπε να ξεπεράσει την απίστευτη ελληνική γραφειοκρατία για να μπορέσει να κυκλοφορήσει το λεωφορείο και να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο αγοράστηκε.

Προσπάθησαν να βγάλουν άδεια κυκλοφορίας στη Διεύθυνση Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, παρουσιάστηκε, ωστόσο, πρόβλημα με το όνομα, στο οποίο θα εκδιδόταν η άδεια. Ο Σύλλογος Γονέων δεν μπορούσε και η άδεια έπρεπε να βγει στο όνομα της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου. Ωστόσο, δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο. «Επρεπε να βγει κατ’ εξαίρεση απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, κάτι που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από παρέμβαση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Ράνια Καρανικόλα.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γονέων έπρεπε να εκδώσει απόφαση παραχώρησης της δωρεάς στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου και η Επιτροπή αντίστοιχα να κάνει αποδοχή της δωρεάς, που έπρεπε να κατοχυρωθεί με συμβολαιογραφική πράξη. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνει εκτίμηση από την Εφορία! Και αυτό ξεπεράστηκε αν και με καθυστέρηση και βγήκε φόρος 450 ευρώ, τα οποία θα αναλάβει να πληρώσει η σχολική επιτροπή. Μάλιστα σήμερα η σχολική επιτροπή του Δήμου Βόλου συνεδριάζει ακριβώς για να εγκρίνει την πληρωμή του φόρου, προκειμένου στη συνέχεια να ολοκληρωθεί η συμβολαιογραφική πράξη και να κατατεθούν τα έγγραφα στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών για να μπορέσει να εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας.

Ο «Γολγοθάς» όμως δεν τελειώνει. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αναπηρία δίνει αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει να υποβάλει τον Μάρτιο ολοκληρωμένο τον φάκελο του λεωφορείου στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε στη συνέχεια να εγκριθούν η πρόσληψη οδηγού, συνοδού, αλλά και τα έξοδα που αφορούν στα καύσιμα, στα τέλη κυκλοφορίας, στην ασφάλεια και στη συντήρηση. «Αν δεν γίνει τον Μάρτιο χάνουμε την προθεσμία για να μπορέσει να κυκλοφορήσει το λεωφορείο από το νέο σχολικό έτος. Ζούμε στη χώρα της παράλογης γραφειοκρατίας. Εχουμε το λεωφορείο και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε», τονίζει η κ. Καρανικόλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου