ΤΟΠΙΚΑ

Βανδαλισμοί σε προσφορές για απόρους δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου

βανδαλισμοί-σε-προσφορές-για-απόρους-193686

Ο Σύλλογος «Εσταυρωμένος» καταγγέλλει το δυσάρεστο γεγονός, που σημειώνεται κατ’ επανάληψη

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί το δυσάρεστο φαινόμενο, που αντικρίζουν άναυδοι κατ’ επανάληψη οι εθελοντές του «Εσταυρωμένου», με τη λεηλασία που υφίστανται πολλές φορές οι προσφορές, που εναποτίθενται δίπλα στο εκκλησάκι Αγίων Εφραίμ, Παϊσίου και Αμβροσίου στον Βόλο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αγνωστοι επιτήδειοι λεηλατούν τα δέματα με είδη πρώτης ανάγκης, ένδυσης και υπόδησης κατά κύριο λόγο, που προορίζονται για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών απόρων, προκαλώντας καταστροφές και διασκορπίζοντάς τα στον χώρο. Οι βανδαλισμοί είναι συχνό φαινόμενο και προκαλούν την οργή των περιοίκων, οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται από ορισμένους η προφορά αλληλεγγύης.

«Για πολλοστή φορά μείναμε άναυδοι μπροστά στην εικόνα που παρουσίαζε η είσοδος του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών «Διακονία» της Μητρόπολης Δημητριάδος – παράρτημα του «Εσταυρωμένου» πλησίον του ναού Αγίου Εφραίμ, Αγίου Παϊσίου και Αγίου Αμβροσίου στον Βόλο. Κάποιοι επιτήδειοι, συμπατριώτες μας και ξένοι, λεηλατούν και διασκορπίζουν τη χριστιανική ελεημοσύνη κάποιων άλλων χριστιανών, που εγκαταλείπουν μπροστά στην είσοδο της εκκλησιαστικής δομής δέματα και σακούλες με εικόνες, βιβλία, ενδύματα και υποδήματα, για τους άπορους» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, που καταγγέλλει το συγκεκριμένο γεγονός.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρο Μπατάκα, ο οποίος περιέγραψε ως «πολύ άγρια» την κατάσταση, κάνοντας παράλληλα λόγο για «πρόκληση καταστροφών» στα είδη που άλλοι προσφέρουν με περισσή ευαισθησία για την κάλυψη των αναγκών άπορων οικογενειών. «Ανοίγουν τα δέματα, παίρνουν ό,τι θέλουν και τα υπόλοιπα τα διασκορπίζουν, προκαλώντας εικόνα σκουπιδότοπου στο προαύλιο της εκκλησίας», υπογράμμισε ο π. Θεόδωρος.

Το θέαμα είναι αποκαρδιωτικό, με τον Σύλλογο να απευθύνει έκκληση στην τοπική κοινωνία, σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο, να μην εγκαταλείπουν τις προσφορές τους στην είσοδο του κτιρίου, αλλά να προσέρχονται στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Θουκυδίδου 10, πλησίον του ΙΚΑ, στον Βόλο, που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών του «Εσταυρωμένου».

Ο χώρος είναι ανοιχτός για το κοινό καθημερινά, 08:30 – 13:30, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργίας, με την παραίνεση της τηλεφωνικής συνεννόησης στο 2421310021 να απευθύνεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου