ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Μαραβέγιας: Η αξιοποίηση του λιμένα Βόλου θα γίνει προς όφελος της πόλης

κ-μαραβέγιας-η-αξιοποίηση-του-λιμένα-β-194662

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας συμμετείχε σήμερα σε συνάντηση των κυβερνητικών βουλευτών του Νομού με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προοπτικές αξιοποίησης του λιμένος Βόλου, με τον κ. Μαραβέγια να υπενθυμίζει στον υπουργό ότι είχε την ευκαιρία να διαμορφώσει προσωπική άποψη για τις δυνατότητες του λιμανιού από την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν ως Τομεάρχης Ναυτιλίας της Ν.Δ.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα αξιοποίησης των λιμένων της χώρας, κάνοντας λόγο για ευελιξία στον τρόπο εκμετάλλευσης, καθώς στόχος είναι – όπως είπε – η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του κάθε λιμανιού ξεχωριστά και όχι το ξεπούλημα. «Η παραχώρηση σε ιδιώτες θα γίνει έναντι συγκεκριμένων επενδύσεων, συγκεκριμένων εσόδων και για συγκεκριμένες θέσεις απασχόλησης για την περιοχή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο λιμάνι του Βόλου, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και τόνισε ότι είναι ένα από τα πέντε μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας που θα αξιοποιηθούν άμεσα από το ΤΑΙΠΕΔ με προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού. «Στόχος είναι η αξιοποίηση του λιμανιού στο σύνολό του, ανεξαρτήτως το αν το επενδυτικό ενδιαφέρον θα αφορά όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων», επεσήμανε ο κ. Μαραβέγιας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πλακιωτάκης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν κινδυνεύει καμία θέση εργασίας στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου. Μάλιστα, μετά από σχετική επισήμανση του κ. Μαραβέγια, ανέφερε ότι τα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών προωθούν από κοινού την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων και της ΟΛΒ Α.Ε., η οποία θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα που έχει λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Ο κ. Μαραβέγιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η αξιοποίηση του λιμένα Βόλου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, εφόσον διασφαλιστεί η συνέχιση της παραγωγικής λειτουργίας του και οι θέσεις εργασίας. Μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη του λιμανιού προς όφελος της πόλης και της τοπικής κοινωνίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου