ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη απόρων ασθενών το βασικό αίτημα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας

στήριξη-απόρων-ασθενών-το-βασικό-αίτη-194975

Με αφορμή την προχθεσινή κοπή της πίτας του Συλλόγου, υπογραμμίστηκε η ανάγκη παροχής δωρεάν φαρμάκων από την πολιτεία

Ο καθημερινός «Γολγοθάς» των άπορων καρκινοπαθών και η ανάγκη στήριξης της πολιτείας με την παροχή δωρεάν φαρμάκων υπογραμμίστηκαν με αφορμή την κοπή της πίτας του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε προχθές στη στέγη του συλλόγου. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση, με τους παριστάμενους να εκφράζουν την στήριξή τους στο έργο του Συλλόγου, που «αγκαλιάζει» 450 καρκινοπαθείς της περιοχής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου, Σοφία Ιωάννου, υπογράμμισε ότι ο Σύλλογος στηρίζει δέκα οικογένειες άπορων καρκινοπαθών, ενώ αναφέρθηκε με έμφαση στο κοινό αίτημα προς την πολιτεία για δωρεάν φάρμακα και ότι ακόμη απαιτείται για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

«Το αίτημά μας είναι να υπάρχει πιο εύκολη πρόσβαση στην δημόσια υγεία, κάρτα για τη δωρεάν μετακίνηση των καρκινοπαθών και την στήριξη της πολιτείας για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των ασθενών και ειδικότερα των απόρων» είπε η κ. Ιωάννου.

Ο αγώνας του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας διαρκής και καθημερινός, με το αίτημα της «συστράτευσης» και άλλων εθελοντών, να διατυπώνεται από το ΔΣ και τα μέλη. «Το ζητούμενο είναι η πολιτεία να σταθεί στους απόρους και ειδικά τους καρκινοπαθείς, παρέχοντας καλύτερη δημόσια υγεία» τόνισε η πρόεδρος.

Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος εξέφρασε τη διαρκή του στήριξη στον Σύλλογο, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να συνδράμει τις προσπάθειες που καταβάλλονται.

Τη στήριξή της εξέφρασε, παράλληλα, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων να υπογραμμίζουν το σπουδαίο έργο του συλλόγου.

Σε ανάλογο μήκος κύματος η δήλωση του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Γιάννη Ντόκου, ο οποίος ανέφερε ότι «η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή για τον σύλλογο, συνεχίζοντας την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί», καθώς και του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Παύλου Μαλινδρέτου, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι «θα συνεχιστεί η συνεργασία και η προσπάθεια για καλύτερη δημόσια υγεία».

Η στέγη του συλλόγου γέμισε από εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, μέλη και φίλους που στηρίζουν τον αγώνα των καρκινοπαθών και τόνισαν ότι θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου