ΤΟΠΙΚΑ

«Αντί να (παρα)μιλά το ΠΑΜΕ ας λογοδοτήσει στους εργαζόμενους»

αντί-να-παραμιλά-το-παμε-ας-λογοδοτήσ-195309

Ανακοίνωση – απάντηση του ΕΚΒ σε βολές, που δέχτηκε με φόντο το ασφαλιστικό

Για υποκρισία εγκαλεί το ΠΑΜΕ η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου σ’ ανακοίνωση – απάντηση στις βολές που δέχτηκε, επειδή στην τελευταία συνεδρίαση δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση της ΔΑΣ για προκήρυξη κινητοποίησης με φόντο το νέο ασφαλιστικό.

Η διοίκηση του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου στον ιδιωτικό τομέα, κατηγορεί το ΠΑΜΕ για υποκρισία και για διχαστικές πρακτικές, υπενθυμίζει τη στάση που κράτησαν οι συνδικαλιστές του απέναντι στη ΓΣΕΕ, με συνέπεια δύο φορές να αναβληθεί το συνέδριο και ξεκαθαρίζει ότι μέχρι τέλους θα συνταχθεί με τη νομιμότητα και όχι με την κατευθυνόμενη κομματική πειθαρχία.

«Ας πάψει να υποκρίνεται τώρα το ΠΑΜΕ. Και αντ’ αυτού, ας βρει -αν έχει και ελάχιστη έστω συνδικαλιστική τσίπα- το κουράγιο να βγει και να ομολογήσει ότι δεν κόπτεται για τις αυριανές γενιές εργαζομένων, που όντως καταδικάζονται από το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου-Βρούτση, αλλά για τις αναλογίες των «κουκιών», μέσα στη ΓΣΕΕ. Αυτές τρέμει και γι’ αυτές αποτολμά, εδώ και ένα χρόνο, τα εγκληματικά του πραξικοπήματα στο Συνέδριο, περνώντας τώρα στη δεύτερη φάση, που είναι ο θεσμικός παραγκωνισμός του Τριτοβάθμιου κορυφαίου Οργάνου από τα ελεγχόμενα παραμάγαζά του», σημειώνει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο.

Σ’ άλλο σημείο κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι η αγωνιστική ενότητα που επικαλείται είναι ψευδεπίγραφη και συνεχίζοντας τονίζει: «Και μόνο το γεγονός ότι η παράταξη της ΔΑΣ, δια του εκπροσώπου της Κώστα Στεργίου (ο οποίος μάταια διάβαζε και ξαναδιάβαζε στο Σώμα τις μακροσκελείς μπροσούρες του ΚΚΕ), εκλιπαρούσε αξιοθρήνητα την πλειοψηφία, (ναι, αυτή την πλειοψηφία, που πολλάκις και ο ίδιος καθύβρισε και απαξίωσε με δημόσιες λασπο-δηλώσεις και συνεντεύξεις του), «να πάρει κάποια απόφαση, έστω και για ολιγόωρη στάση εργασίας», έφτανε για να καταλάβει κανείς το πόσο πολύ αγωνιούσε για να μην του «τραβήξουν το αυτί», εάν αποτύγχανε. Ας το πάρουν απόφαση: To EKB δεν υπάρχει, για να τους καλύπτει και να τους ξελασπώνει στα δύσκολα. Ή θα σεβαστούν και θα υπακούσουν τις Καταστατικές του αρχές, ή, την άλλη φορά, ας ζητήσουν από την… ΑΔΕΔΥ να καλύψει. Στο επικείμενο Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πάρουν απαντήσεις και για τις υπόλοιπες (πραγματικά βάσιμες) ανησυχίες τους. Ας κάνουν λίγη υπομονή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου