ΤΟΠΙΚΑ

Στον δρόμο σήμερα ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στον Βόλο για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

στον-δρόμο-σήμερα-αδεδυ-και-παμε-στον-β-195519

Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν οι δημοσιογράφοι – Δύο συγκεντρώσεις στον Αγιο Νικόλαο και την πλατεία Πανεπιστημίου στις 10.00 και 11.00 αντίστοιχα

Απεργιακή συγκέντρωση στη πλατεία Αγίου Νικολάου στις 10 το πρωί προγραμματίζει σήμερα το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ασφαλιστικό που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Μία ώρα αργότερα στις 11 το πρωί απεργιακή συγκέντρωση για το ίδιο θέμα προγραμματίζει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας». Τρίωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από τις 12:00 μέχρι 15:00 αποφάσισε για σήμερα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, μετά από συνεννόηση με τις Ενώσεις μέλη της.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι κατέρχονται σε 24ωρη απεργία μετά από σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και «όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης», όπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ Μαγνησίας καταγγέλλει την Κυβέρνηση πως με το νέο νομοσχέδιο «διατηρούνται για όλους τα απάνθρωπα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν μαζί ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και καταργούνται οριστικά η 13η και 14η σύνταξη και έρχεται η πλήρη κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου