ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία του Κ. Μαραβέγια με το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ

συνεργασία-του-κ-μαραβέγια-με-το-σωματ-195858

Τη δέσμευση του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νίκου Παπαευσταθίου για την άμεση στελέχωση της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία με διασώστες, μετέφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας στο προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων, με το οποίο συναντήθηκε την Κυριακή στο γραφείο του.

Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ συζήτησε με τον κ. Μαραβέγια για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση της υπηρεσίας στη Μαγνησία, με τον πρόεδρο του σωματείου κ. Παναγιώτη Δαρειώτη να επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία χρόνια το δυναμικό του τομέα του Βόλου έχει μειωθεί κατά 20 άτομα. Σήμερα στην υπηρεσία υπηρετούν 40 μάχιμοι διασώστες, ωστόσο μελλοντικά προβλέπεται περαιτέρω συρρίκνωση του προσωπικού».

Απαντώντας o κ. Μαραβέγιας επισήμανε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον κ. Παπαευσταθίου για τα προβλήματα και τις ανάγκες της υπηρεσίας στο Νομό από τον περασμένο Δεκέμβριο και έχει αποσπάσει τη δέσμευση ότι με την πρώτη προκήρυξη θα γίνουν προσλήψεις διασωστών στη Μαγνησία. Ο ίδιος ο κ. Παπαευσταθίου, στη συνάντηση με τον βουλευτή της Ν.Δ., είχε αναγνωρίσει το μείζον πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Βόλου, σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, και είχε δεσμευτεί ότι, παρακάμπτοντας τα πληθυσμιακά κριτήρια, θα δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών της Μαγνησίας.

Ο κ. Μαραβέγιας, από την πλευρά του, αναγνώρισε την υπεροπροσπάθεια που καταβάλουν τα πληρώματα της τοπικής υπηρεσίας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν με αυταπάρνηση στο καθήκον τους, μεταφέροντας άμεσα και με ασφάλεια του ασθενείς, και ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό με βάση το υπόμνημα που υπέβαλε ο Σύλλογος. Επίσης, έχει δεσμευτεί απέναντι στον κ. Παπαευσταθίου να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να λυθούν έστω και προσωρινά τα προβλήματα με την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου