ΤΟΠΙΚΑ

www.paraskinia.gr

www-paraskinia-gr-851206

Φιέστα τίτλου
Ο Θησέας Αγριάς το βράδυ της Κυριακής γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος ταυτόχρονα με την γιορτή για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου της Αγριάς (έτος ίδρυσης 1927).
Η φετινή χρονιά δικαιώνει τις επιλογές του Ν. Χατζηκυριακίδη όσο και του προέδρου του Θησέα Δημήτρη Μπουργάνη, ενώ στα υπέρ για την καλή πορεία είναι και το ότι ο Θησέας έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Αγριάς.

Αραγε…
Στην παρουσία των ομάδων στην φετινή Super-League είχε αφιερωθεί το ΕΘΝΟ-ΣΠΟΡ της Τρίτης εκεί που σε κάθε ομάδα υπήρχε η αξιολόγηση του εύστοχου και του άστοχου παίκτη της. Στην ομάδα του Πανιωνίου ο εύστοχος ήταν ο Ενσαλίβα που πρόσφατα μεταπήδησε στην ΑΕΚ. Όσον αφορά στον άστοχο, ο εν λόγω παίκτης αποκτήθηκε πάνω στη φούρια του Πανιωνίου να αποκτήσει επιθετικούς οι κυανέρυθροι γοητεύτηκαν από ένα DVD αμφιβόλου ποιότητας γράφεται χαρακτηριστικά και συνεχίζει… Ενός κοντόσωμου φορ από τη Σλοβενία που τον συνόδευε η φήμη του σκόρερ περιοχής. Στην πράξη όμως δεν αποδείχθηκε τίποτα και ο 31χρονος φορ χρησιμοποιήθηκε δύο φορές… και τελικά τον Ιανουάριο μεταπήδησε ως δανεικός στην Νίκη. Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον Ντράζεν Ζέζελ, άραγε οι κυανόλευκοι την πάτησαν με τον ίδιο τρόπο;
ΕΥΡΩΠΗ
Δοκιμάζει το “χρυσό παπούτσι” ο Τότι
Στην τελευταία «στροφή» της Serie A, ο Φραντσέσκο Τότι ξεπέρασε τον Αλφόνσο Αλβες της Χερενφέιν και όλα δείχνουν πως θα κατακτήσει έναν τίτλο που ποτέ δεν είχε… ονειρευτεί. Τον τίτλο του πρώτου σκόρερ σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κι αυτό γιατί ποτέ στην καριέρα του δεν υπήρξε «κλασικός» επιθετικός, όμως το σύστημα των Ρωμαίων τον μετέτρεψε σε αιχμή του δόρατος για τον σύλλογο.

Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 26 γκολ στη Serie A (και πάνω από 30 συνολικά, αφού είχε 4 στο Champions League και 2 στο Κύπελλο Ιταλίας) και προηγείται στη σχετική λίστα, αφού το ιταλικό πρωτάθλημα έχει συντελεστή «2» ως ένα από τα ισχυρότερα της Ευρώπης, κάτι που σημαίνει πως ο Τότι συγκεντρώνει 52 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Βραζιλιάνο επιθετικό-αποκάλυψη των Ολλανδών. Ο Αλβες έκλεισε τη χρονιά με 34 τέρματα, αλλά στον πολλαπλασιασμό (1,5) μένει στους 51 βαθμούς.

Ο μόνος ικανός να απειλήσει τον αρχηγό της Ρόμα είναι ο Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος χρειάζεται τρία γκολ για να τον φτάσει ή τέσσερα για να τον ξεπεράσει. Το γεγονός ότι δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της Primera Division η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα ισοβαθμούν στην κορυφή σημαίνει πολύ απλά πως, αν ο Ολλανδός προλάβει τον Τότι, θα είναι ο άνθρωπος που θα χαρίσει στη Ρεάλ τον τίτλο της πρωταθλήτριας!

Από ελληνικής πλευράς, οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Φάνη Γκέκα με τη Μπόχουμ του χάρισαν μια θέση στην πρώτη πεντάδα, καθώς με 20 γκολ και 40 βαθμούς «συγκατοικεί» με δύο από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου, τον Ντιντιέ Ντρογκμπά και τον Ροναλντίνιο, ενώ μαζί τους είναι ο Ντιέγκο Μιλίτο της Σαραγόσα και ο Κριστιάνο Λουκαρέλι της Λιβόρνο.

Βράζουν!
Λίγες ώρες μετά τον υποβιβασμό των Τρικάλων, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Νίκος Παππάς εξόργισε τον κόσμο του ΑΟΤ, όταν έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη.
“Ο υποβιβασμός της ομάδας ήταν μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση”, είπε ο Παππάς, αφήνοντας έκπληκτο τον κόσμο της ομάδας! Στα δυόμισι χρόνια της παρουσίας του στην ομάδα, είχε πενήντα προσφυγές ποδοσφαιριστών, ενώ και οι σημερινοί παίκτες είναι απλήρωτοι!
Βέβαια η προκλητικότητα του Παππά δεν σταμάτησε εκεί…
“Οσο μου κάνουν πόλεμο οι δημοσιογράφοι των Τρικάλων, τόσο θα υποβιβάζεται η ομάδα κατηγορίες! Αν μάλιστα δεν πάρω πίσω τα χρήματα που έχω βάλει, ο ΑΟ Τρικάλων θα διαλυθεί”.

Ξανασυναντιούνται
Ο Κώστας Σταματίου και ο Γιώργος Στράντζαλης, τεχνικός της Ρόδου, θα βρεθούν αντιμέτωποι στο μπαράζ που θα δώσουν οι δύο ομάδες και δεν θα είναι όμως η πρώτη φορά που θα συναντήσουν ο ένας τον άλλο. Τους… ενώνει, στο παρελθόν, ο Πανηλειακός. Ο Σταματίου την περίοδο 1996-97 ήταν συνεργάτης του προπονητή της ομάδας της Ηλείας, Βασίλη Δανιήλ, ενώ στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας ανήκε ο Στράντζαλης.

Οταν ο Ολυμπιακός έφευγε για Ρόδο για να παίξει κύπελλο χωρίς να συμπληρώνει 11αδα και ο Μίλτος Μαργαρός φωτογράφιζε την αποστολή!!!
Παράγοντες!!!

Υπάρχουν οι παράγοντες που υπηρετούν τον αθλητισμό, τις ομάδες τους, υπάρχουν οι παράγοντες που πραγματικά “ματώνουν”, υπάρχουν οι αφανείς ήρωες που αν δεν ήταν αυτοί … (και οι αθλητές )… δεν θα υπήρχαν κάποιοι να κάνουν τους παράγοντες, υπάρχουν παράγοντες που έχουν “μονιμοποιηθεί “ στις καρέκλες τους και δεν κουνιούνται ούτε όταν το καράβι βουλιάζει… και δυστυχώς υπάρχουν παράγοντες που θέλουν να βλέπουν και να βλέπουμε μόνο καλά… όταν όλοι γνωρίζουν το αντίθετο!!!
Και υπάρχουν παράγοντες που έχουν τη μύγα… και μυγιάζονται!!!
Το 3ο μπαράζ

Το τρίτο μπαράζ για άνοδο θα είναι για τον Ολυμπιακό Βόλου αυτό με τη Ρόδο.
Από τα δυο προηγούμενα τα αποτελέσματα ήταν ένα αρνητικό και ένα θετικό.
Την περίοδο 1963-64 ισοβάθμησε στην κορυφή της Β΄ εθνικής με τα Τρίκαλα και για την άνοδο οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν σε μπαράζ στις 17 Μαΐου 1964 στην Λαμία.
Τα Τρίκαλα με δυο γκολ του Καλατζή (28,78) και ένα του Πουλιάνα (45) κέρδισαν 3-2 τον Ολυμπιακό που σκόραρε στο 40 με τον Γιαλατζή και στο 43 με τον Κ. Μανθογιάννη.

Την περίοδο 1968-69 ο Ολυμπιακός είναι 2ος στη Β΄ εθνική και διεκδικεί άνοδο στη Α σε διπλό μπαράζ με αντίπαλο τη Βέροια (15η στην Α).
Στο πρώτο μπαράζ στο Βόλο παρ οτι η Βέροια προηγήθηκε ο Ολυμπιακός κερδίζει 2-1 με γκολ των Βελετζάκου και Παππά, ενώ στο 2ο μπαράζ στη Βέροια η τοπική ομάδα με δυο γκολ του Παπαδόπουλου και ένα του Κεφαλιδη κερδίζει 3-2 τον Ολυμπιακό για τον οποίο σκόραραν οι Πασχαλίδης και Τσουκνίδας και έτσι υπήρξε τρίτο μπαράζ.
Στο τρίτο αυτό μπαράζ στο Αλκαζάρ της Λάρισας ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 με γκολ των Πασχαλίδη και Ρηγούλια και κέρδισε και την άνοδο.

Εχει πλάκα
Τελικά έχει πλάκα να ψάχνεις λίγο παραπάνω τις αλήθειες και τα ψέματα ανακοινώσεων. Ετσι για όσα υποστήριζε η μειοψηφία της Ενωσης περί προσφοράς έγινε γνωστό ότι τα περί μικτών δεν ευσταθούσαν. Στον αγώνα των μικτών στην Κατερίνη, όταν ήταν ο τελικός της ΕΠΣΘ, συνοδός ήταν αυτός που ήταν πάντα, δηλαδή ο αντιπρόεδρος κ. Ζούκας και αυτός που είχε ζητήσει να πάει στο Νις ζήτησε και πήρε και αποζημίωση!!!
Οπως επίσης υπήρξε και μπηχτή για κάποιον της μειοψηφίας που πήρε τις περισσότερες
αποζημιώσεις πηγαίνοντας ως παρατηρητής!!!

Κόσμος
Πολύς κόσμος δείχνει από τώρα τη διάθεσή του να δει το μπαράζ και να ενισχύσει τον Ολυμπιακό για να κερδίσει την άνοδο.
Για τουλάχιστον 5.000 φιλάθλους κάνουν λόγο οι πρώτες εκτιμήσεις και σίγουρα η εκστρατεία θα θυμίσει στους παλιούς το ματς στο Καυταντζόγλειο με τον Ηρακλή το 1980 και στην Ευκαρπία με τον Μακεδονικό την άλλη χρονιά.
Κόσμος πάει παντού και πάντα, αλλά τότε ήταν συγκλονιστικός…

Νέα διάκριση
Δεύτερος καλύτερος παίκτης του γερμανικού πρωταθλήματος ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του ποδοσφαιριστές της Bundesliga ο Φάνης Γκέκας. Ο Λαρισαίος φορ, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 20 γκολ, συγκέντρωσε το 10,7% των προτιμήσεων των 268 παικτών που πήραν μέρος στην ψηφοφορία του «Kicker». Πρώτος και με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους ήταν ο Αργεντινός μέσος της Βέρντερ Βρέμης, Ντιέγκο, με 50,7% των ψήφων

H φοβερότερη εγκατάλειψη για έναν άνθρωπο… είναι όταν τον εγκαταλείπει η εποχή του…

Συμπτώσεις!!!
Την περίοδο 83-84 είχαν παίξει στη Β΄ εθνική ο Ολυμπιακός και η Ρόδος .
Την ίδια περίοδο ξανάπαιξαν τελευταία αγωνιστική Νίκη -Βέροια … σε ένα ματς που πολλοί αισθανθήκαμε ντροπή!!!
Η Νίκη ήταν και τότε “πεσμένη” και η Βέροια ( με 2-4 σώθηκε )… για να “πέσει” ο Ολυμπιακός!!!

Υψηλές φιλοδοξίες
Υψηλές φιλοδοξίες για τη νέα σεζόν έχει ο Πύρασος Νέας Αγχιάλου. Θέλει να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Μάλιστα προς αυτόν τον σκοπό και θέλοντας να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο, ήδη ασχολείται με την ενίσχυση του. Μεταξύ των παικτών του τον ενδιαφέρουν και κάποιοι έμπειροι από την Αγία Παρασκευή που υποβιβάστηκε…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου