ΤΟΠΙΚΑ

«Πόλεμος» στα χωριά για τα πλατάνια

πόλεμος-στα-χωριά-για-τα-πλατάνια-196204

Εργασίες κλαδέματος των αιωνόβιων δέντρων ξεσηκώνουν πολίτες – «Δεν θα κάνουμε πίσω για δέντρα, που είναι επικίνδυνα» διαμηνύει ο αντιδήμαρχος Πρασίνου

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στα χωριά πέριξ του Βόλου μεταξύ κατοίκων και συνεργείων της υπηρεσίας Πρασίνου. Αιτία είναι οι εργασίες κλαδέματος των αιωνόβιων δέντρων, η όψη των οποίων προκαλεί αντιδράσεις.

Την περασμένη Τρίτη και την Τετάρτη, συνεργεία της διεύθυνσης Πρασίνου παρουσία γεωπόνου προχώρησαν στο κλάδεμα οκτώ συνολικά πλατάνων στην περιοχή Πλατανάκια στην Ανακασιά. Κάτοικοι στη θέα των συνεργείων αντέδρασαν.

Οπως κατήγγειλαν διαμαρτυρόμενοι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μετά τις εργασίες κλαδέματος στα δέντρα δεν έμεινε ούτε λίγο φύλλωμα. «Οι κορμοί έμειναν μόνο. Είναι φαλακρά. Ερχεται άνοιξη και καλοκαίρι και δεν θα υπάρχει ούτε λίγος ίσκιος για τα παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά και κάποτε προστάτευε το φύλλωμα από τα πλατάνια. Οι πλάτανοι είναι άγρια δέντρα. Δεν χρειάζονται κλάδεμα. Και έτσι όπως έγιναν δεν θα προλάβουν την άνοιξη και το καλοκαίρι να αποκτήσουν φύλλωμα», έλεγε εξαγριωμένος προχθές δημότης καλώντας τις οικολογικές οργανώσεις να πάρουν θέση.

«Τα κλαδεύουμε ακριβώς για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια χωρίς κίνδυνο να τραυματιστούν αν σπάσει ένα κλαδί και πέσει μέσα στην παιδική χαρά», η άμεση απάντηση του αντιδημάρχου Πρασίνου του Δήμου Βόλου, Αποστόλη Μαλαματίνη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τον δήμο Βόλου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εργασίες κλαδέματος των πλατάνων που έχουν κριθεί ως επικίνδυνοι καθώς έχουν πολλά ξερά κλαδιά που κινδυνεύουν να σπάσουν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Προηγήθηκαν εργασίες κλαδέματος στον Αγιο Βλάσιο, τη Δράκεια όπου στην κεντρική πλατεία εγέρθηκαν αντιδράσεις, στον Αγιο Ονούφριο και μετά την Ανακασιά, συνεργεία του δήμου θα προχωρήσουν σε κλαδέματα στα Κάτω Λεχώνια και στην Πορταριά και σε ορισμένα που έχουν εντοπιστεί και έχουν κριθεί ως επικίνδυνα μέσα στον Βόλο.

«Το κλάδεμα των πλατάνων γίνεται από τα τέλη Οκτωβρίου έως και τέλη Φεβρουαρίου. Και εμείς έως τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες για όσα κρίθηκαν ότι είναι τα πιο επικίνδυνα», σημείωσε ο κ. Μαλαματίνης.

Ο ίδιος φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι οι εργασίες κλαδέματος γίνονται παρουσία και υπό τις οδηγίες γεωπόνου. «Τηρούνται όλα τα μέτρα ενώ στις τομές μπαίνει ειδική αλοιφή για τη θρέψη τους», εξήγησε ο κ. Μαλαματίνης.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω για καμία περίπτωση δέντρου που έχει κριθεί επικίνδυνο», διεμήνυσε.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου