ΤΟΠΙΚΑ

Απεργιακή συγκέντρωση για το ασφαλιστικό αύριο Τρίτη στην Πλ. Πανεπιστημίου

απεργιακή-συγκέντρωση-για-το-ασφαλισ-196243

Κλιμακώνει την δράση του ενάντια στο νέο ασφαλιστικό το ΠΑΜΕ Μαγνησίας που διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου ενάντια στο νέο ασφαλιστικό, στις 11 το πρωί. Το Πανεργατικό Μέτωπο απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα και καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει το νέο Νόμο πριν κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Παραθέτει επίσης τα επιχειρήματα και τις προτάσεις του για την κοινωνική ασφάλιση και συνεχίζοντας τονίζει: «Το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επανανομοθέτηση με επιθετική μορφή του Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ (Νόμου Κατρούγκαλου), που ανοίγει το δρόμο για τους «τρεις πυλώνες», δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης στη λογική του συστήματος Πινοτσέτ. Οι δικαστικές προσφυγές χιλιάδων συνταξιούχων έρχονται με το Νόμο της ΝΔ να ενταφιαστούν. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί το Νόμο Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν προεκλογικά εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, αλλά τον θωρακίζει νομικά κι επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα».

Κάλεσμα για την ίδια συγκέντρωση απευθύνει επίσης η Συντονιστική Επιτροπή των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης. «Η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε ότι θα καταργήσει το Νόμο Κατρούγκαλου, όμως τον διατηρεί. Το χρονικό διάστημα που κυβερνά, όχι μόνο δεν τον κατήργησε αλλά φέρνει νέο ασφαλιστικό νόμο που διατηρεί όλες τις αντιασφαλιστικές περικοπές. Καταργεί τον όποιο δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμα των συνταξιουχικών οργανώσεων.

«Το χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση πάει χέρι χέρι με την επίθεση στη δημόσια Υγεία. Γι’ αυτό προωθούν την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία στα νοσοκομεία, τα λεγόμενα ΣΔΙΤ», αναφέρει με τη σειρά του ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης.

Πυρά ΔΑΣ- ΠΑΜΕ κατά ΕΚΒ

Στην ίδια γραμμή και η παράταξη ΔΑΣ- ΠΑΜΕ επιτίθεται κατά της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με αφορμή την προχθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας. Η ΔΑΣ- ΠΑΜΕ κατηγορεί το προεδρείο ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ για «ρεσιτάλ απεργοσπασίας» και επικρίνει το γεγονός ότι δεν συμπορεύονται με την απόφαση άλλων εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ που έχουν προκηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, 24ωρη απεργία. «Αρνήθηκαν για άλλη μια φορά να σταθούν ως εκφραστές των συμφερόντων των εργαζομένων. Αποφάνθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και γελοίες δικαιολογίες ότι θα κάνουμε μια κινητοποίηση μετά το συνέδριο της ΓΣΕΕ και εφόσον πάρει απόφαση η νέα διοίκηση της ΓΣΕΕ και ότι δεν θα κάνουμε απεργίες όποτε θέλει το ΠΑΜΕ. Υπηρετώντας πιστά την κυβέρνηση και την εργοδοσία βάζουν πλάτη για να περάσουν τα πιο αντιδραστικά σχέδιά τους», αναφέρει επίσης η ΔΑΣ- ΠΑΜΕ και καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στο ΕΚΒ να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου