ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμός μαθηματικών στο «Αξιον εστί» για μαθητές δημοτικού

διαγωνισμός-μαθηματικών-στο-αξιον-ε-196268

Το Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό» υιοθετεί από την φετινή χρονιά το «Αξιον Εστί», επιδιώκοντας να αναδείξει τις ιδιαίτερες κλίσεις, τις ικανότητες και την ατομική νοημοσύνη κάθε παιδιού της πόλης. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 9:00 π.μ. στον πολυχώρο εκπαίδευσης «Αξιον Εστί», Προφήτη Ηλία 12 στην Άλλη Μεριά Βόλου και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βόλου.

Η ιδέα του διαγωνισμού ξεκίνησε το 1994, όταν ιδρύθηκε ο Διεθνής Οργανισμός Kangourou Sans Frontieres (Καγκουρό Χωρίς Σύνορα) με έδρα το Παρίσι. Ο βασικός στόχος του Οργανισμού είναι η προώθηση των Μαθηματικών με διασκεδαστικό τρόπο, χωρίς φυλετικές ή κοινωνικές διακρίσεις. Συγχρόνως οργανώθηκε ένας μαθηματικός διαγωνισμός κατά τα πρότυπα ενός επιτυχημένου εθνικού διαγωνισμού στην Αυστραλία. Από τον τελευταίο, με λίγη δόση χιούμορ, πήρε το όνομά του και ο νέος διαγωνισμός.

Σήμερα είναι μέλη σχεδόν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, οι ΗΠΑ και χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Οποιοσδήποτε μαθητής ή μαθήτρια από την Β΄ έως την Στ’ Δημοτικού μπορεί να πάρει μέρος στο διαγωνισμό. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν παραλαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής, μικρά παιχνίδια που σχετίζονται με την λογικομαθηματική σκέψη και το βιβλίο του Διαγωνισμού με τα θέματα της χρονιάς, τις λύσεις και άλλη ύλη.

Οι μαθητές που θα διακριθούν, θα παραλάβουν Αριστείο Διάκρισης και άλλα δώρα. Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 1 ώρα και 30 λεπτά, το κόστος συμμετοχής 12,5 ευρώ και οι γονείς μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη φόρμα και να την αποστέλλουν μαζί με το αντίστοιχο χρηματικό ποσό, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, είτε τυπωμένη είτε ηλεκτρονικά στο [email protected].

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από τις 09:00 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα: http://www.kangaroo.gr/ και http://www.axionesti.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου