ΤΟΠΙΚΑ

Μέχρι την Παρασκευή αιτήσεις για την υποτροφία σε μαθητή του Πηλίου

μέχρι-την-παρασκευή-αιτήσεις-για-την-υ-196587

Θεσπίστηκε το 2019 από τον Νικ. Νανόπουλο στη μνήμη των γονέων του

Εκπνέει την ερχόμενη Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων των ενδιαφερόμενων μαθητών της περιοχής του Πηλίου να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις του Κολεγίου Αθηνών και να διεκδικήσουν την υποτροφία που προσφέρει ο Νικόλαος Νανόπουλος στη μνήμη των γονέων του Κωνσταντίνου και Ρέας.

Η υποτροφία θεσπίστηκε το 2019 ώστε ένας μαθητής από το Πήλιο, μέσω της διαδικασίας εισαγωγικών εξετάσεων και σύμφωνα με τα κριτήρια εισαγωγής, καθώς και τα κριτήρια των υποτροφιών αριστείας του Κολεγίου Αθηνών, να μπορεί να φοιτήσει σε ένα από τα σχολεία του.

Υπενθυμίζεται ότι η υποτροφία αριστείας – οικονομικής ανάγκης «Κωνσταντίνου και Ρέας Νανόπουλου» θα απονεμηθεί σε μαθητή, ο οποίος κατάγεται από το Πήλιο του νομού Μαγνησίας και διαμένει στην περιοχή, θα αριστεύσει κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις για την α’ Γυμνασίου του Κολεγίου Αθηνών, έχει υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, εξαιρετικό ήθος και η οικογένειά του αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Η υποτροφία καλύπτει έως 100% των διδάκτρων, την αγορά βιβλίων και τη χρήση σχολικού λεωφορείου για όλη τη διάρκεια των σπουδών του υποτρόφου από την α’ Γυμνασίου μέχρι την αποφοίτησή του από το Γενικό Λύκειο ή το International Baccalaureate Diploma Programme (IB DP). Επίσης, προβλέπει μηνιαίο ποσό έως και 500 € για έξοδα διαμονής στην Αθήνα με διάρκεια 10 μηνών για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής γίνεται στο γραφείο εισαγωγής μαθητών (οδός Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό, τηλ. 2106798138, 2106741349, Δευτέρα – Παρασκευή 08.30 – 15.30, e-mail: [email protected]).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου