Συνέχιση των δίωρων αποχών των δικαστικών υπαλλήλων

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-15, 19:11:08
Συνέχιση των δίωρων αποχών των δικαστικών υπαλλήλων

Αποφάσισε η γενική συνέλευση των δικαστικών υπαλλήλων - Θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

 

Συνέχιση των δίωρων αποχών και την ερχόμενη εβδομάδα έως την Παρασκευή αποφάσισε χθες η γενική συνέλευση των δικαστικών υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου.

Οι υπάλληλοι θα απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους στο διάστημα από τις 09:00 έως τις 11:00 το πρωί, ενώ την Τρίτη θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ διεκδικώντας να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο»

Διεκδικούν επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Ομοσπονδία τους.

Ειδικότερα διαμαρτύρονται έντονα για την καθυστέρηση στην ικανοποίηση των αιτημάτων που περιλαμβάνονταν στο ψήφισμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης πρωτοβάθμιων συλλόγων τον Νοέμβριο του 2019 και το οποίο επιδόθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης από το προεδρείο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

«Οι δικαστικοί υπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα υφίστανται τα τελευταία 10 χρόνια μία πρωτοφανή απαξίωση σε αντίθεση με τα όσα ορίζει το Σύνταγμα. Η απαξίωση αυτή εκφράζεται κυρίως με την αδιαφορία του εκάστοτε υπουργού Δικαιοσύνης να αφουγκραστεί τις αποφάσεις των συνεδρίων όπως αυτές κάθε φορά του υποβάλλονται από το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο την ΟΔΥΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

Ακόμη, ζητούν οικονομική αναβάθμιση των δικαστικών υπαλλήλων με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και στελέχωση της Διεύθυνσης Λειτουργίας Δικαστικών Υπηρεσιών.

Στο διεκδικητικό τους πλαίσιο περιλαμβάνουν, τέλος, την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, την επέκταση της λειτουργίας της απομαγνητοφώνησης και στις συνεδριάσεις των ποινικών δικαστηρίων και τη μηχανοργάνωση/ μηχανογράφηση των υπηρεσιών και διεξαγωγή επιδοτούμενων σεμιναρίων σχετικών με το αντικείμενο της εργασίας τους.

Κ.Μ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
2
=