Δέσμευση Χαρδαλιά για ανέγερση νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-15, 11:51:06
Δέσμευση Χαρδαλιά για ανέγερση νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής

Ακόμα ένα μεγάλο και χρονίζον πρόβλημα της πόλης του Βόλου, αυτό της μετεγκατάστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μπαίνει, όπως φαίνεται, στο δρόμο της γρήγορης επίλυσής του μετά την δέσμευση που ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς στη διάρκεια της συνάντησης του με τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα και τον κ. Χαρδαλιά συνόδευαν οι βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ, κ.κ. Χρ. Μπουκώρος, Ζέττα Μακρή και Θαν. Λιούπης, ο νέος διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, ο Αντιπύραρχος Γεώργιος Σηφάκης Περιφερειακός Διοικητής Θεσσαλίας της Πυροσβεστικής και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας, Νίκος Μητσογιάννης, ενώ από πλευράς Δήμου μετείχαν και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θάνος Θεοδώρου, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, κ. Τάσος Μπατζιάκας και ο γενικός γραμματέας του Δήμου, κ. Στ. Διαμαντίδης.

Ο κ. Μπέος επισήμανε προς τον κ. Χαρδαλιά την ομοφωνία όλων των φορέων για την μετεγκατάσταση του κτηρίου της Πυροσβεστικής σε οικόπεδο εκτός κέντρου, στην περιοχή “Μαχαιρίτσα” κάτω από τον περιφερειακό στη Νέα Ιωνία και την αποφασιστικότητα να δοθεί άμεση λύση.

Μιλώντας ο κ. Μπέος στους δημοσιογράφους υπογράμμισε ότι η έκταση ήδη είναι δεσμευμένη και χαρακτηρισμένη και απλώς απαιτείται μια επαναβεβαίωση της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Ο Δήμαρχος Βόλου με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας, Νίκο Μητσογιάννη

Δήλωση Χαρδαλιά

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμαρχο και οριστικοποιήθηκε η κοινή διάθεση και βούληση για τη μεταφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε ένα σύγχρονο κτήριο που θα προκύψει από την παραχώρηση οικοπέδου από τον Δήμο Βόλου.

«Με πολύ γρήγορες και συνοπτικές διαδικασίες περιμένουμε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες και η Πυροσβεστική να αποκτήσει ένα σύγχρονο κτήριο που συνάδει με την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής όχι μόνο στο Βόλο αλλά σε όλη την Ελλάδα», επεσήμανε.

«Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και έπλεξε το εγκώμιο για το έργο των Πυροσβεστών που όπως υπογράμμισε, είναι καθημερινά σε πόλεμο, πολεμώντας για την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία και τους πρέπει κάθε στήριξη.

Ακόμη σημείωσε ότι συζητήθηκαν και ευρύτερα θέματα πυροπροστασίας και γενικότερα θέματα πολιτικής προστασίας με βάση το νέο Νόμο που λύνει αρρυθμίες και παθογένειες που υπήρχαν στην τοπική αυτοδιοίκηση σε συγκεκριμένες δράσεις και στην εκτέλεση έργων.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=