ΤΟΠΙΚΑ

Κούλουμα με Γερολυμάτο και Κωνσταντίνα στον Βόλο

κούλουμα-με-γερολυμάτο-και-κωνσταντί-198380

Εξαήμερο γιορταστικό πρόγραμμα για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα ετοιμάζει ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ

Ο Γιώργος Γερολυμάτος και η Κωνσταντίνα θα είναι φέτος οι special guests του Δήμου Βόλου την Καθαρά Δευτέρα. Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες από τα παλιά θα δώσουν τον ρυθμό της διασκέδασης στο μεγάλο σαρακοστιανό τραπέζι, που στρώνεται κάθε χρόνο στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου δημοτική αρχή, δημότες και επισκέπτες γιορτάζουν όλοι μαζί τα Κούλουμα απολαμβάνοντας σαρακοστιανούς μεζέδες και διασκεδάζοντας με ελληνική μουσική.

Την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου θα είναι το αποκορύφωμα του εξαήμερου γιορταστικού προγράμματος που ετοιμάζει φέτος ο Δήμος Βόλου, μέσω του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνουν καθημερινά εκδηλώσεις, με συναυλίες, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, μουσικοθεατρικά δρώμενα και χορό.

Το πρόγραμμα αναμένεται να έρθει προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, που συνεδριάζει εκτάκτως την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με αυτό, ο ρυθμός του καρναβαλιού θα συμπαρασύρει όλη την πόλη. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας με συναυλία από τηνΟρχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και θέμα «Από την ιταλική καντσονέτα στο σμυρνέικο τραγούδι».

Την επόμενη, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, τη σκυτάλη στον ίδιο χώρο θα λάβει η αποκριάτικη μουσικοθεατρική παράσταση «Το καρναβάλι μας» με τη συνεργασία της Μουσικής Σχολή Τραγουδάρα, ενώ το γλέντι θα μεταφερθεί… «Μέσα στην πόλη» την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου με παραδοσιακό μουσικό δρώμενο από τα Χάλκινα της Μακεδονίας με τη συμμετοχή τοπικών και παραδοσιακών συλλόγων.

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου θα υπάρχει διπλό δρώμενο, το μεσημέρι η Φιλαρμονική θα αποδώσει πρόγραμμα για την Αποκριά και το βράδυ στην Κουμουνδούρου με Ερμού θα διοργανωθεί καρναβαλική φιέστα.

Η κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα έρθει την Κυριακή 1η Μαρτίου. Επίκεντρο της διασκέδασης θα είναι η παραλία του Βόλου όπου από νωρίς το απόγευμα θα αποδοθούν ρεμπέτικα τραγούδια, θα ακολουθήσουν οι «Καντρίλιες» με χορούς και δρώμενα της Αποκριάς και το πρόγραμμα θα κλείσει με ζωντανή μουσική και χορό στον ξέφρενο ρυθμό του καρναβαλιού με τη συμμετοχή τοπικών σχολών χορού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου