ΤΟΠΙΚΑ

Εκοψε πίτα η Ενωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Βόλου

εκοψε-πίτα-η-ενωση-συλλόγων-γονέων-του-199037

Απολογισμός των δράσεων με γνώμονα το καλό των παιδιών

Σε γιορταστικό κλίμα και ταυτόχρονα ως ευκαιρία σύντομου απολογισμού, ανταλλαγής απόψεων, καταγραφής ζητημάτων, αλλά και προβληματισμού για τα θέματα που αφορούν στην Παιδεία, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, στον ισόγειο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου Αγίων Αναργύρων, όπου βρίσκεται και το γραφείο της Ένωσης. Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε πλήθος εκπροσώπων συλλόγων γονέων, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων της πόλης, με τους οποίους υπάρχει συνεργασία ετών, σε θέματα Παιδείας.

Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση έκανε η γ.γ. του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, Λιάνα Πασχούδη, ενώ ακολούθησε σύντομης διάρκειας βίντεο, με φωτογραφική κυρίως αναφορά σε ορισμένα από τα πεπραγμένα του συμβουλίου την προηγούμενη, αλλά και την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής ευχαρίστησε όλα τα μέλη του συμβουλίου για όσα προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν, τον αντιπρόεδρο Θέμη Κορομηλή, τη γραμματέα Λιάνα Πασχούδη, τον ειδικό γραμματέα Αντώνη Μπέκο, την ταμία Εφη Διανέλλου και τους δύο εφόρους Δημήτρη Παπαντωνίου και Δημήτρη Μυλωνά. Ευχαρίστησε ταυτόχρονα και τα τρία μέλη που αποχώρησαν πριν τις εκλογικές διαδικασίες του περασμένου Μαΐου, τη Δροσούλα Γκατζή, την Πέπη Οικονόμου και την Μαρία Μαρίτση, αλλά και τα προηγούμενα μέλη, τη Λένα Βεργίνη και τη Γεωργία Μπίτση, όπως και όλα τα προηγούμενα συμβούλια «που έβαλαν τη «μαγιά», ώστε η Ένωση να μπορέσει να προχωρήσει και να μπει πλέον στην τρίτη δεκαετία ζωής». Παράλληλα, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που αφιλοκερδώς προσφέρουν τις γνώσεις τους στην Ένωση, τον οικονομολόγο γονέα Αλέκο Κεχαγιά και τον δικηγόρο γονέα Σταμάτη Παπαγγελή.

Ευχαριστώντας τους εκπροσώπους των συλλόγων, που εθελοντικά προσφέρουν καθημερινά ο καθένας στο σχολείο των παιδιών, ο πρόεδρος τόνισε μεταξύ άλλων, πως «ό,τι καταφέρνουμε, το καταφέρνουμε όλοι μαζί, με ενότητα, ομόνοια και κοινή στόχευση, που είναι το καλό μέλλον των παιδιών μας και η σωστή Παιδεία».

Στο επίκεντρο για την Ενωση τονίστηκε ότι βρίσκονται ζητήματα στέγασης και ζημιών που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα και σχολικές δομές όπως νηπιαγωγεία που παραμένουν σε ακατάλληλα κτίρια.

Αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν για την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών και στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Ο κ. Κουτσερής έκανε αναφορά και στις δράσεις της Ενωσης με τη συμμετοχή της σε προγράμματα Erasmus, την οικονομική ενίσχυση οικογενειών που είχαν ανάγκη, τη διοργάνωση σεμιναρίων και το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου που κατέστη θεσμός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου