ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση για την αέρια ρύπανση

συνάντηση-για-την-αέρια-ρύπανση-412263

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Βόλου μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη» Απ. Παπατόλια, του δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη και της αντιδημάρχου Νατάσας Οικονόμου.

Ο κ. Παπατόλιας αναφέρθηκε στην μελέτη για τον εντοπισμό των πηγών της αέριας ρύπανσης που δρομολόγησε η ΝΑΜ ήδη από το 2007 και η οποία κατέληξε σε συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση του φαινομένου.

«Δεν μπορούμε να «ανακαλύπτουμε ξανά την Αμερική» στον τομέα της αέριας ρύπανσης. Γνωρίζουμε καλά και τις πηγές ρύπανσης και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Ας μην ομφαλοσκοπούμε και ας αναλάβει επιτέλους η Περιφέρεια Θεσσαλίας την ευθύνη ν’ ασκήσει το συντονιστικό της ρόλο, όπως το έπραττε για 4 χρόνια η ΝΑΜ, και να συνεργαστεί με το Δήμο Βόλου για την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης που έχουμε προσδιορίσει εδώ και μια τετραετία. Ας αναλάβουν την πρωτοβουλία οι κ.κ. Αγοραστός και Κοπάνας για τη σύσταση της επιστημονικής επιτροπής, που αναίτια και αυθαίρετα είχε παρεμποδίσει ο κ. Γκούπας, ώστε να θεσπιστούν όρια συναγερμού και έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατόλιας.

Ο δήμαρχος Βόλου επέμεινε στο γεγονός ότι ο Δήμος θα στηρίξει και θα συνεχίσει τις επιτυχημένες πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών, υπογραμμίζοντας ότι η συμβολή του Δήμου, έγκειται στη δρομολόγηση των αναγκαίων κυκλοφοριακών και πολεοδομικών ρυθμίσεων.

Ο κ. Παπατόλιας επισήμανε ότι εκείνο που προέχει στην παρούσα φάση για την ενίσχυση και της περιβαλλοντικής προστασίας από τις δραστηριότητες του λιμανιού, είναι η, χωρίς καμία χρονοτριβή, εφαρμογή των περιβαλλοντικών μέτρων, με την τεκμηρίωση και την ιεράρχηση που έγινε στο πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου. «Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για νέους ελέγχους από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ποιος, πόσο και πού ρυπαίνει. Επομένως, η αναγκαία πολιτική βούληση σχετίζεται με την εφαρμογή των μέτρων αυτών και όχι με εκ νέου ελέγχους που δημιουργούν πρόσθετη αβεβαιότητα και παραπέμπουν στις ελληνικές καλένδες την εφαρμογή των αναγκαίων πολιτικών», σημείωσε ο κ Παπατόλιας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου