ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Πολιτών Βόλου

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-της-επιτρο-199270

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση ειρηνικής διαμαρτυρίας που διοργανώνει για αύριο Σάββατο, στις 10.30 π.μ. στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (Ιωλκού και Αναλήψεως), απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου.

Σκοπός της συγκέντρωσης θα είναι να επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υφυπουργό Υποδομών κ. Κεφαλογιαννη, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με το ψήφισμα αυτό, η Επιτροπή Πολιτών αναφέρει ότι διεκδικεί:

1) Να σταματήσει άμεσα η καύση αποβλήτων και πετ κωκ από κάθε βιομηχανία μέσα ή κοντά στην πόλη.

2) Να ακυρωθεί ο σχεδιασμός παραγωγής RDF και SRF από τα αστικά απόβλητα της κεντρικής Ελλάδας σε μονάδα που θα δημιουργήσει στον Βόλο ο Δήμος με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

3) Να δηλωθεί η αντίθεση σε κάθε μονάδα αποτέφρωσης αποβλήτων, που ενδέχεται να χωροθετηθεί στον ίδιο χώρο, στον Βόλο, μαζί με το εργοστάσιο επεξεργασίας αστικών αποβλήτων και παρασκευής RDF/SRF εντός του ΧΥΤΑ Μαγνησίας.

4) Να εγκατασταθεί δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης που θα πληροφορεί on line και real time τους πολίτες για την ποιότητα του αέρα σε όλη την πόλη του Βόλου.

5) Nα γίνει επιτέλους πράξη η υπόσχεση μετρήσεων βαρέων μετάλλων στο έδαφος και διοξινών στο έδαφος και το φυτικό και ζωϊκό υλικό γύρω από επίμαχες βιομηχανίες στα ανατολικά αλλά και στα δυτικά της πόλης.

4) Να δημιουργηθεί τοπική Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου με συμμετοχή των πολιτών, η οποία θα ελέγχει την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου τσιμέντου, που λειτουργεί μέσα στην πόλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου